Concert aniversar DAN DEDIU - eveniment online

Classical music

Dates and Hours:
Host:

Calea Unirii 16, Craiova 200585, Romania

About

STAGIUNEA 74
VINERI, 2 APRILIE 2021, ORA 19:00
Concert aniversar DAN DEDIU
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR: TIBERIU SOARE
SOLIST: MIRCEA MARIAN (violoncel)
În program:
Dan Dediu:
Fandacsia - Rapsodie pe teme din opera „O scrisoare pierdută” (primă audiţie absolută)
Concert pentru violoncel și orchestră (primă audiţie)
DAN DEDIU este profesor şi compozitor al multor lucrări orchestrale, de cameră, corale, vocale și de pian, interpretate pe diverse scene în Europa și în lume. A absolvit compoziția la Academia de muzică din București în 1989, unde a studiat cu Ștefan Niculescu, Dan Constantinescu, Dan Buciu și Octavian Nemescu. Ulterior a urmat cursuri postuniversitare cu Francis Burt, Günter Kahowez și Wilhelm Zobl la Hochschule für Musik und darstellende Kunst din Viena în 1990-91, precum și la Cursus de Composition et Informatique Musicale anual la IRCAM în 1994.
TIBERIU SOARE îşi desfăşoară activitatea muzicală ca dirijor din 1999, apariţiile sale în faţa publicului obţinând, pe lângă aplauze, aprecierea unanimă a criticilor de specialitate şi a colaboratorilor. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din Braşov, Craiova, Satu Mare, Ploieşti, Constanţa, Bacău, Botoşani, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio.
Laureat al unor cunoscute concursuri naţionale – “Mihail Jora”, “Paul Constantinescu” sau “Garabet Avakian” – MIRCEA MARIAN este şi deţinătorul a două premii I la concursurile internaţionale de la Chişinău şi Liezen, aceste reuşite contribuind la startul carierei sale. De asemenea, în luna martie 2011 a interpretat cu mare success concertul pentru violoncel şi orchestră de A. Dvorak la Graz – Austria , în compania Orchestrei Academiei de Muzică din Graz.