Mozaicul cultural


Dates and Hours:
Host:

Strada Mihail Kogălniceanu 9, Craiova 200390, Romania

About

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 8 iulie, la ora 17, un eveniment organizat de revista „Mozaicul cultural”, cu ocazia aniversării doamnei prof. univ. Mihaela Albu.
Distinsă personalitate a vieții culturale românești din Craiova, doamna prof. univ. Mihaela Albu este director fondator al Asociației Culturale „Carmina Balcanica" și al revistei „Antilethe", dar și prodigioasă autoare a unor lucrări de referință pentru istoria literaturii române. 
Dintre acestea, amintim lucrările: „Din exil... acasă...  cu Eminescu de mână", „Jurnalism cultural în exilul românesc". 
Doamna Mihaela Albu este și coordonatoare a colecției „Cărțile exilului", apărute la Editura „Aius", cu cea mai recentă apariție „N. I. Herescu. Un aristocrat al culturii române" și, nu  în ultimul rând, poetă profundă și rafinată. 
Vor fi prezentate și „dosarul" dedicat doamnei Mihaela Albu de revista „Mozaicul", nr 6-7/2022, precum și activitatea sa jurnalistică în cadrul U.Z.P., Filiala „Tudor Arghezi". 
Momentul omagial este în același timp un prilej de reflecție asupra reconfigurării istoriei literaturii române și integrării sale în dialogul cultural european și universal.