C U Next Tuesday


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

Galeria ElectroPutere are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției "C U Next Tuesday".

Artistă: Beatrice Loft Schulz
Curatoare: Mihaela Varzari

Vernisaj: Sâmbătă, 28 septembrie 2019, 6 PM
Expoziția va fi deschisă între 29 septembrie - 25 octombrie 2019
de marți până vineri, între 10 AM - 6PM.

Pentru ore și zile diferite, se poate vizita doar cu programare: tel. +4 0763149556 / contact@electro-putere.com

Locație: Teatrul Național Marin Sorescu, Craiova

***
The veil has been lifted
You can no longer claim ignorance
Or deceit
All has been revealed
Be grateful
You were spared being turned into the very
salt that has fueled your angst
You will not the sinner of some religion’s
cautionary tale
Stories told around the fire to teach people
what happens when you:
Go against god
Go against your husband
Go against the societal norm and
expectation to put your future and fate in the
hands of someone who honestly isnt all that
accredited to have that responsibility
When you regret
When you doubt.
No you will not be the villain in another’s
story
You will have stood your ground
You will be confident in all your choices and
actions
Especially the one to walk away
Without turning back
***
The Lifted Veil, 2019, poem by baby reckless, instagram.com/baby_recklesss

Beatrice Loft Schulz este o artistă londoneză care trăiește în Glasgow. Lucrările ei folosesc tehnici digiale și manuale, precum și performance-ul, pentru a articula relațiile dintre plăcere, muncă și gen. Procesul de producere a unei lucrări poate fi inițiat de o coincidență, o conversație sau de o piatră. Majoritatea lucrărilor sale recente au avut un caracter privat și terapeutic. Uneori colaborează cu alți artiști. The Sticks, în colaborare cu Laura Morrison, a făcut parte din expoziția Glasgow International 2018. A evoluat alături de ansamblul muzical queer "Beep", ca parte a proiectului Staying Out Tour (2018), explorând consecințele clauzei 28. Domestic Melodrama a fost un film produs împreună cu Alice Brooke și proiectat la Tramway, în cadrul Festivalului de Film al Artiștilor din Glasgow din 2016. În prezent lucrează la o expoziție împreună cu Lindsay McMillan, care se va deschide în iunie, 2019 la Kunstraum, Londra.

Mihaela Varzari (RO/UK) este curatoare independentă și doctorandă în Istoria Artei la Universitatea din Kent, unde se axează asupra grupurilor de artiști formate în jurul anului 1994 și dedicate folosirii internetului ca mediu artistic. Metoda ei de cercetare folosește studii feministe, psihanaliză și economia politică, așa cum a fost definită de filosoful Bernard Stiegler și de felul special în care acesta a folosit proletarianizarea. Între 2009 și 2015 a studiat la Facultățile Birkbeck și Goldsmith. În expozițiile și evenimentele pe care le-a curat de-a lungul anilor, a colaborat cu artiști precum Liliana Basarab (RO), Ziad Antar (LB) și Heath Bunting (UK). În 2008 a început să publice critică de artă în Revista ARTA (București), thisistomorrow (Londra), IDEA arts+society (Cluj), precum și o serie de eseuri de catalog. Proiectele ei viitoare din 2020 includ o expoziție de grup extinsă la Galeria Studio3, din Canterbury, axat pe algoritmi și poezie, și să participe ca scriitoare invitată în rezidență, la Murree Artist Residency, de lângă Lahore.

Galeria ElectroPutere este concepută pentru a deservi unei palete largi de programe publice și activități ce explorează arta și rolul acesteia în societate. Ca și platformă a cărei agendă radiază deschidere, ElectroPutere propagă un concept deschis în ceea ce privește arta. Chestionează producția artistică a tinerei generații de artiști și pune în discuție teme sociale și politice relevante.

Proiect susținut de: AFCN, Teatrul Național Marin Sorescu
Parteneri media: Zeppelin, Revista ARTA

*Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.