Cântarea Cântărilor - Deschidere Teatrul Poesis


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

CÂNTAREA CÂNTĂRILOR – Premieră
Primul Teatru de Poezie din România – TeatrulPoesis

„MAI TARE DECÂT MOARTEA E IUBIREA.
NICI RÂURI ŞI NICI MAREA N-O POT STINGE.
NECUNOSCUTĂ TAINA EI ŞI FIREA,
NIMIC N-O CUMPĂRĂ ŞI NICI ÎNVINGE.”
Noul recital al actorului Emil Boroghină, Societar de onoare al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, cuprinde Cântarea Cântărilor, unul din cele mai mari poeme de dragoste din toate timpurile, urmat de o selecție de sonete din operele lui Dante, Petrarca, Michelangelo, Ronsard, Shakespeare și Eminescu, într-un scenariu unic, destinat Teatrului de Poezie și actorului Emil Boroghină, despre care criticul Georges Banu spunea: „La Emil Boroghină, ceea ce captivează e o sonoritate de violoncel /.../: în spatele versurilor identificăm discreția subtil modulată a unui interpret ce se expune în toată umanitatea sa! Recitalul e și o radiografie afectivă.”
Premiera Cântarea Cântărilor va deschide Programul Teatrul Poesis, program al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova și al Teatrului„Nottara” București, inițiat de actorul Emil Boroghină și susținut de directorii celor două teatre, iubitori ai Teatrului de Poezie: Marinela Țepuș, Vlad Drăgulescu și Alexandru Boureanu.
Lansarea noului Program Teatrul Poesis reprezintă, în acest moment, un demers unic în peisajul teatral românesc; în Europa există de mai mult timp câteva astfel de teatre, precum Maison de la Poésie din Paris șiTeatrul Poème din Bruxelles. Fuzionarea poeziei cu imaginile și muzica, întrupată de prezența actorilor creează o sinteză a artelor prin limbajul imediat, viu al teatrului. În pofida pandemiei, Poezia va salva lumea.
Premiera va avea loc în data de 25 septembrie, ora 19.00, la Teatrul Național Național „Marin Sorescu” Craiova, sala „Amza Pellea” și va fi înregistrată de TVR Craiova.
● Prețul biletelor este 25 (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/829
Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program:
Luni-Vineri 11:00-19:00