Concert Beethoven


Data și ora:
Gazdă:

Calea Unirii 16, Craiova 200585, Romania

Despre

Stagiunea 74
Concert simfonic
Vineri, 7 mai 2021, ora 19:00, la Filarmonica „Oltenia” Craiova, va avea loc un concert Beethoven sub bagheta dirijorului Radu POSTĂVARU, cu solistul craiovean Mihai DIACONESCU, la pian. În program va fi Concertul nr. 3 de Beethoven şi Simfonia în Do major, „Jena”, în primă audiție, de Friedrich Witt.
Dirijorul Radu POSTĂVARU - peste 1500 de concerte în țară și în străinătate
Radu Postăvaru este născut la Iași într-o familie de cunoscuți și apreciați muzicieni. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, specializarea compoziție-dirijat, deține studii de licență, master și doctorat în muzică și a participat la diferite seminarii și cursuri de perfecționare în arta dirijorală în Germania, Franța și Italia.
A realizat filme și înregistrări live radio sau tv pentru televiziuni din Japonia, Franța, Italia, Germania, Rusia, Spania, Maroc, Cehia, Algeria, Portugalia și România. Radu Postăvaru este laureat al unor importante concursuri și festivaluri de dirijat și compoziţie din țară sau străinătate unde obţine premii și distincții. Radu Postăvaru promovează muzica modernă și contemporană în concertele sale, precum și tineri interpreți pe care i-a susținut de-a lungul carierei. Actualmente, este dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești și invitat al unor orchestre de prestigiu.
Pianistul Mihai DIACONESCU – debut la 16 ani pe scena filarmonicii oltene
Artistul craiovean Mihai DIACONESCU a început să studieze pianul la vârsta de 4 ani. A absolvit cursurile Şcolii și Liceului de Artă ,,Marin Sorescu”, unde a avut-o ca mentor pe distinsa profesoară Mariana Ilie. A câştigat primul concurs de pian la vârsta de 7 ani, iar prima performanță notabilă în competițiile de interpretare a fost câștigarea Premiului I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, la vârsta de 13 ani.
Mihai Diaconescu a obținut numeroase premii în cadrul concursurilor naționale și internaționale: Premiul al II-lea la Concursul ,,Giovanni Pianisti” (Citta del Vasto, Italia); laureat în repetate rânduri al Olimpiadelor Naționale de Interpretare Instrumentală (România); Premiul I la Concursul ,,Rovere d’Oro” (San Bartolomeo, Italia); Premiul I la Concursul „Liszt” (Cluj, România). Este, de asemenea, semifinalist la concursurile internaționale ,,Nordic Competition” (Suedia) și ,,M. K. Čiurlionis Competition” (Lituania).
Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenţi, seniori)
Agenţia de bilete, Calea Unirii, nr. 16
Telefon: 0251.414.698
Program: luni-vineri; orele 10:00-18:00