Degustare Ethiopia Yirgacheffe

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Gazdă:

Strada Frații Buzești 18, Craiova 200381, Romania
Organizator:

Despre

Este cunoscută pentru aroma dulce cu corp mediu; cafeaua Yirgacheffe are o aromă puțin picantă. Cultivarea la o altitudine între 1700 si 2000 de metri și procesarea umedă îi dă niște arome foarte fine. Este cea mai distinsă cafea cultivată in sudul Ethiopiei, o regiune cunoscută pentru cafelele sale fine. Are o aciditate curată si o complexitate de note florale în aromă, uneori, cu un indiciu de nucă de cocos prajită. Postgustul este vibrant si prezintă arome de fructe de pădure sau nuanțe de vin.

Cafeaua arabica este cultivată la altitudini mari, boabele sunt mai tari in comparație cu boabele altor soiuri, gustul cafelei fiind mai fin și mai aromat. Este important de știut că nivelul de cofeină al acestei cafele este de trei ori mai mic decât al cafelei robusta. Astfel, consumatorul are impresia ca bea o cafea mai tare datorita faptului că are o aroma mai rafinată și un gust mai intens. Concentrația redusă de acizi permite consumarea ei si de către persoanele cu probleme gastrice. Gustul cafelei arabica persistă mult timp după consumare.