Dincolo de Fukuyama - spectacol lectură online


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

Spectacol lectura - online realizat în parteneriat cu Goethe-Institut Bucuresti
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
DINCOLO DE FUKUYAMA
de Thomas Köck
regia Bobi Pricop
scenografia Oana Micu
muzica Eduard Gabia
Distributie: Ramona Dragulescu, Vlad Udrescu, Iulia Colan, Catalin Vieru
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
În „Dincolo de Fukuyama”, echipa condusă de Dr. Phekta la Institutul de Cercetare a Viitorului și a Fericirii se află în căutarea sensului omenirii.
În realitate, în acest institut se colectează, stochează, analizează, organizează suma obiceiurilor, profilurilor online ale oamenilor etc., pentru a fi vândute factorilor de decizie.
Scopul este controlul neîntrerupt al societății. Evident că datele nu ar trebui să devină publice – însă desigur că devin publice. În timp ce, „afară”, „corul așteptărilor înșelate” protestează împotriva măsurătorilor și evaluărilor biografiilor oamenilor, între angajații Institutului are loc o concurență fatală.
În mod isteț și regândind consecvent absurditatea prezentului, printr-un limbaj jucăuș și incredibil de comic, Thomas Köck interoghează în debutul său de la agenția Suhrkamp utopiile pe care ni le mai pregătește încă viața după „sfârșitul istoriei”.
Spectacolul „Dincolo de Fukuyama” de Thomas Köck continuă „Stagiunea Pavilion 32, din cadrul programului ”Teatru german contemporan” și va fi difuzat în direct, pe Facebook.