Festivalul de dans contemporan Connect | Craiova | 17-20 iunie


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Nicolae Romanescu 1A, Craiova 200738, Romania

Despre

După o lungă perioadă de restricții pandemice care ne-au cam amorțit în propriile case, dăm viață orașului Craiova la începutul verii printr-un festival de 4 zile în aer liber cu spectacole de dans contemporan, filme, performance în stradă și ateliere de dans pentru copii și adolescenți.
Prima ediție a Festivalului de Dans Contemporan Connect va avea loc în perioada 17-20 iunie în Craiova și își propune să devină un eveniment-reper în oraș în următorii ani. Festivalul e co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

 CINE: Festivalul de Dans Contemporan Connect
 UNDE: Craiova
 CÂND: 17-20 iunie
 ORA: Festivalul are mai multe evenimente în cele 4 zile, desfășurate după programul de mai jos.

Festivalul e gândit ca o călătorie prin spațiile orașului, în care dansul contemporan se oprește, (se) inspiră, animă și schimbă perspective. Pentru câteva zile, Craiova devine punctul de întâlnire dintre public și coregrafi inovatori, performeri și muzicieni talentați.
Strada, scena și marele ecran sunt locurile care îi surprind pe oameni în mișcare și unde pot experimenta energia transformatoare a dansului.
Programul include 2 ateliere de dans pentru copii și adolescenți, în care tinerii vor învăța de la dansatori profesioniști coregrafii scurte și vor participa la exerciții de improvizație, iar în fiecare zi a festivalului vor fi performance-uri live în stradă cu muzică și dans, 4 spectacole de dans contemporan și 16 filme scurte.

PROGRAM
Joi, 17 iunie
11.00 - 12.00 Connect Workshops: ateliere de dans pentru copii cu vârste între 9-13 ani
18.30, 19.30 Connect Urban Performance @ Piața Mihai Viteazul
21.30 Connect Performance: Spectacolul „Scuze, noi!” @ Teatrul de Vară, Parcul Nicolae Romanescu
22.30 Connect Films: Scurtmetraje internaționale de dans „Man-made vs. Nature” @ Teatrul de Vară
 
Vineri, 18 iunie
11.00 Connect Workshops: ateliere de dans pentru adolescenți cu vârste între 14-18 ani
18.30 - 19.30 Connect Urban Performance @ Piața William Shakespeare (TNC)
21.30 Connect Performance: Spectacolul „Lux” @ Teatrul de Vară
22.30 Connect Films: Scurtmetraje internaționale de dans „The Pursuit of Happiness” @ Teatrul de Vară
 
Sâmbătă, 19 iunie
14.00, 19.00 Connect Urban Performance @ Parcul Nicolae Romanescu
21.30 Connect Films: Scurtmetraje românești de dans „Concrete Territories” @ Biergarten
 
Duminică, 20 iunie
14.00, 19.00 Connect Urban Performance @ Parcul Nicolae Romanescu
20.30 Connect Performance: Guest @ Teatrul de Vară
21.30 Connect Performance: Connecting Pleasures @ Teatrul de Vară
22.30 Connect Films: Scurtmetraje internaționale de dans „Dance Stories” @ Teatrul de Vară
Accesul la toate evenimentele din festival este gratuit, în limita locurilor disponibile, urmând toate prevederile legale aflate în vigoare la data desfășurării lui. Pe măsură ce aceste prevederi vor fi anunțate de autorități, le vom transmite tuturor participanților.
//
Festivalul de Dans Contemporan Connect este organizat de către Asociația Delazero, un grup de tineri artiști din domeniul artelor performative, film și muzică, care contribuie la dezvoltarea sectorului cultural românesc prin proiecte inovatoare, încurajând forme noi de exprimare artistică și accesul la cultură a unor categorii diverse de public.
Ca direcție artistică, asociația jonglează cu conceptul „de la zero”, gândind proiecte cu un strat viu, imprevizibil, adaptabil și transformabil. Propunerile noastre au ca temă prezentul social și modalitățile individuale de raportare la acesta, precum și relația dintre artist și comunitate.
Festivalul de Dans Contemporan Connect este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
 
Identitate vizuală de Claudia Feti
 Parteneri: Opera Română Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Dance Cinema Organization, Bucharest International Dance Film Festival, Biergarten
 Sponsor principal: Decathlon România