INSULTAȚI. BELARUS(IA), de Andrei Kureicik - spectacol lectură


Data și ora:
Gazdă:

Calea București 56, Craiova 200515, Romania

Despre

15 teatre din România și un teatru din Republica Moldova s-au reunit într-o acțiune de solidaritate fără precedent, alăturându-se programului mondial de lecturi – Belarus(sia) Worldwide Reading Project, ce are la bază piesa INSULTAȚI BELARUS(IA) de Andrei Kureicik.
Spectacolul – lectură INSULTAȚI BELARUS(IA) de Andrei Kureicik, traducere Raluca Rădulescu, este adus în scenă, la Craiova, de actorii Daniel Mirea, Oana Stancu, Geo Dinescu, Alis Ianoș, Marin Fagu, Emanuel Popescu, Ionica Dobrescu, Alla Cebotari, Cosmin Dolea. Regia spectacolului este colectivă, iar proiecția video este asigurată de Andreea Melinescu și Marin Fagu. Afișul evenimentului a fost realizat de Levente Benedek, graficianul Teatrului Tineretului Piatra Neamț.
Spectacolul se adresează unui public de peste 14 ani!
Intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile - maximum 90! Vor fi respectate toate restricțiile impuse de situația sanitară actuală!
În data de 7 februarie 2021, declarată de Svetlana Tihanovskaia, „Ziua internațională de solidaritate cu Belarusul”, în România a început cea mai mare serie de spectacole-lectură de până acum, din cadrul Belarus(sia) Worldwide Reading Project, în semn de solidaritate cu oamenii de teatru și cetățenii din Belarus.
La inițiativa Ralucăi Rădulescu, traducătoarea în limba română a piesei, în perioada 7-22 februarie 2021 se derulează un maraton de spectacole lectură: 16 teatre din România și Republica Moldova s-au alăturat acestui demers.