La bella Italia Mionetto Prosecco

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Gazdă:

Strada Olteț nr.15, Craiova 200392, Romania
Organizator:

Despre

În anul 1887 producătorul de vinuri Francesco Mionetto a deschis crama din localitatea Valdobbiadene, în inima zonei Prosecco, la nord de Veneţia, Italia. Dragostea şi pasiunea sa pentru regiunea Veneto şi pentru vinurile sale sunt şi astăzi o valoare fundamentală pentru marca Mionetto. Compania a devenit emblematică pentru regiunea Veneto şi un exemplu strălucitor de producţie Prosecco pe scena internaţională.

De la inceput Mionetto a fost întotdeauna o cramă modernă şi inovatoare capabila să anticipeze tendinţele, mentinănd în acelaşi timp o legătură puternică cu tradiţiile patriei sale, caracteristică care il diferenţiază de alţi producători de vinuri spumante.

MIONETTO Valdobbiadene Prosecco Extra Dry
Obținut din struguri recoltați în inima zonei Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene, acest vin spumant rafinat exprimă la cel mai înalt nivel caracteristicile nobile ale strugurelui de origine (Glera).
Culoarea galben pal este accentuată de reflexii verzui, iar buchetul său eliberează arome florale nuanțate cu note intense de mar verde si fructe tropicale.
Cu o cascadă delicată şi persistentă de bule, acesta este eminamente un spumant Prosecco fin, catifelat și proaspăt.