Misterele Craiovei cu Dorian Delureanu @ Street Delivery Craiova


Data și ora:
Gazdă:

Strada Mihail Kogălniceanu, Craiova, Romania
Organizator:

Despre

MISTERELE CRAIOVEI
Fotografie și concept: Dorian Delureanu

Unde ne vedem: Str. Mihail Kogălniceanu nr. 19, bl 97 ap, sc.E, ap.4- interfon 04, Craiova

Parteneri eveniment : Cabinet pediatrie Roxana Delureanu- Doctor Delmedica SRL și Asociația Omnia Photo

Eveniment Street Delivery 2019- Craiova Strada Mihail Kogălniceanu

Program vizitare
Sâmbătă 7 septembrie: 18:00-22:00;
Duminică 8 septembrie: 11:00-13:00 și 18:00-20:00
(spațiu privat, capacitate limitată, grupuri max. 8 persoane, durată vizitare recomandată max. 30 minute, kid friendly)

Despre eveniment:
În anul 2009, în urma unui teren fotografic desfășurat în centrul Băniei, Dorian Delureanu a vernisat la Palatul Jean Mihail, prima expoziție de fotografie din seria “Misterele Craiovei”. Subiectul expoziției, aparent la îndemâna oricărui vizitator al orașului, dispus să inspecteze limitele proprietăților, a constat în identificarea și fotografierea unor elemente de feronerie istorică, paznici muți ai unor monumente de arhitectură ale orașului. Broaștele metalice, vopsite, revopsite sau oxidate natural, unele ferecate în lanțuri și lacăte chinezești, altele complet deschise, au participat cu generozitate la acest proiect. În spatele lor, masive, impunătoare, sobre și cele mai multe dintre situații părăsite, stăteau de taină casele monument ale Craiovei. Dorian a fost interesat de acest peisaj urban încă din 1976, anul în care familia sa s-a mutat în Craiova, într-un mic apartament la parterul unui bloc pe strada Kogălniceanu. Își rezerva zilnic câteva minute în plus, în drumul spre școala Trișcu, pentru a admira acest spectacol de forme și culoare care părea să însuflețească acele cutii metalice cu mecanisme și să le transforme în tonomate muzicale.
După 10 ani de la primul vernisaj Dorian va continua proiectul „Misterele Craiovei”, cu o nouă serie deoarece, doar într-o decadă timpul pare că a fost fatal chiar și pentru masive, centenare garduri din fier forjat, care aparent par să dăinuiască o veșnicie.
Proiectul va fi finalizat printr-un album fotografic și o expoziție participativă pe durata „Street delivery” care va avea loc chiar pe strada Kogălniceanu, de unde Dorian a început să exploreze viața orașului în drumul său spre școala Trișcu.
Dorian Delureanu este membru al fotoclubului Mircea Faria din Craiova, co-fondator Omnia Photo și membru al grupului Discover Craiova.