Sexodrom // 11plus1


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

S E X O D R O M
produs de compania de teatru Giuvlipen, București
Concept și regie: Bogdan Georgescu

Privește Sexodrom ca pe o răzvrătire. De a aduce în spațiul public povești private și narațiuni intime. De a-ți spune istoria cu voce tare atunci când nimeni nu vrea să o audă.

Gândește-te la Sexodrom ca la o declarație politică de dragoste. De a ne spune unele altora că viețile noastre și sexualitatea noastră pot fi o călătorie plăcută, dar mai ales sigură, oricine am fi, orice vârstă am avea, orice gen, orientare sexuală, din orice mediu social sau profesional am veni.

Uită-te la Sexodrom ca la o invitație către o mare demascare. Care sunt poveștile #metoo din România despre care nu afli niciodată nimic, despre care nu ajungi să citești pe internet? E momentul ca acestea să fie spuse asumat și fără ocolișuri.

Sexodrom deconstruiește tiparele teatrale clasice și chestionează printr-un discurs performativ cum structurile sociale și politice ne influențează viața privată. În perioada în care lumea e o scenă în care retorica nesiguranței și a fricii ne modelează din ce în ce mai mult privirea asupra vieții, spectacolul vine cu o contrapropunere: aceea de a ne celebra senzualitatea și apartenența la comunitatea queer si minoritatea romă.

Sexodrom este o producție teatrală de grup realizată în urma atelierului de scriere dramatică „Politici în privat”, care și-a propus să exploreze împreună cu tineri și tinere artiste rome subiecte încă tabu în spațiul public românesc.

Autori texte: Mihaela Drăgan, Antonella Lerca Duda, Nicoleta Ghiță, Zita Moldovan, Bety Pisică, Oana Rusu, Raj Alexandru Udrea

Scenografie: Irina Gadiuta
Muzică: Alex Bălă
Coregrafie: Paula Dunker
Distribuția: Mihaela Drăgan, Zita Moldovan, Oana Rusu, Raj-Alexandru Udrea, Nicoleta Ghita, Antonella Lerca Duda

---------------------------------------------------------
Acces: + 16

**spectacol prezentat în cadrul programului 11plus1 independent/ contemporan derulat de Teatrul National "Marin Sorescu" în stagiunea 19/20.

Pretul biletelor este 25 lei(15 lei pentru elevi/ studení/ seniori) la Agentia teatrala si 24 lei pe platforma online.