#PoartăCătreLume. Aeroportul Craiova se pregătește de 2 milioane de pasageri pe an


Aeroportul Internațional Craiova a devenit unul dintre cele mai importante puncte de interes în ultimii ani la nivel de regiune, de când Consiliul Județean Dolj a accesat fonduri europene și a făcut investiții masive în această instituție.

Acum, Aeroportul Craiova trece printr-o nouă schimbare considerabilă: extinderea și modernizarea aeroportului, care include construirea unui nou terminal de pasageri, construirea de parcări și drumuri de acces, construirea a două noi căi de rulare, realizarea unei platforme de îmbarcare – debarcare sau construirea unei platforme de degivrare a aeronavelor.

Astfel, poarta Doljului către lume se pregătește să primească circa 2 milioane de pasageri anual.

În clipa de față, Aeroportul Craiova are destinații către țări precum Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, iar începând cu 21 octombrie, o noua cursă charter cu frecvență săptămânală va fi operată de pe Aeroportul Internațional Craiova cu destinația Dubai, Emiratele Arabe Unite. Zborurile vor fi operate de către turoperatorul Cocktail Holidays prin partenerii locali, cu compania aeriană Blue Air, în perioada 21.10.2021 – 28.01.2022.

Dacă aveți nevoie de recomandări de călătorie, nu ezitați să accesați Discover Dolj pentru a vedea ce puteți vizita chiar via Aeroportul Craiova, în orașele principale de destinație. 
#VacanțeViaCraiova. Ce putem vedea în vara asta călătorind de pe Aeroportul Internațional Craiova

„Flying Books”, cadoul Aeroportului Craiova și al Bibliotecii „Aman” pentru călători

Călătorii care tranzitează Aeroportul Craiova s-au obișnuit deja cu posibilitatea de a se bucura de o carte pe perioada așteptării avionului sau chiar la bordul acestuia. Proiectul „Flying Books”, demarat în anul 2015, a fost recent „reîmprospătat” cu încă 1.500 de cărți care completează acum fondul de carte deja existent pe rafturile de la terminalul Plecări.

În felul acesta, toți cei care aleg transportul aerian au parte de o surpriză plăcută și de posibilitatea de a petrece timpul în compania unei cărți, pe durata călătoriei cu avionul.

Vă invităm și noi să călătoriți de pe Aeroportul Internațional Craiova și să vă bucurați de vacanțe și city break-uri binemeritate. Totul e mult mai ușor și mai comod dacă zburăm, cum altfel, cât mai aproape de casă!

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj