#VacanțeleDeAcasă. Ce putem face în Dolj dacă nu plecăm niciunde


Poate n-am găsit destinația ideală sau poate n-avem timp să plecăm în vacanță anul ăsta. Dar ce contează, atâta vreme cât putem găsi lângă noi vacanțele de acasă?

Ne-am gândit, pentru voi, la câteva activități care v-ar putea scoate din rutină și, totodată, la câteva locații care v-ar putea face să vă simțiți, pentru câteva ore sau pentru o zi, în vacanță. 

Un tur al muzeelor din Craiova

Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, cu cele trei secții ale sale, oferă o variantă de vacanță de acasă răcoroasă și plină de cultură, având în vedere că totul ni se desfășoară în clădiri emblematice, iar exponatele pot fi privite departe de razele arzătoare ale soarelui. 
Facebook - Muzeul de Artă Facebook - Muzeul Olteniei

O vizită la Palatul Marincu din Calafat

Cunoscut și ca Muzeul de Artă și Etnografie din Calafat, Palatul Marincu este una dintre cele mai frumoase opere arhitecturale din întreg județul. Aerul său clasic și boem se potrivește de minune cu scopul pe care acesta îl are în prezent, acela de muzeu. Merită o vizită, credeți-ne pe cuvânt! 
Facebook - Palatul Marincu

Plaja de la Dunăre – Cetate

Plaja amenajată cu ieșire la Dunăre, din comuna Cetate, te poate face să te simți ca și cum ai fi la mare. Umbreluțele și barul din stuf, plaja largă, apa calmă și nisipul fin te pot ajuta să te simți ca în vacanță, la doar caâteva zeci de kilometri de Craiova. 

Câteva ore la Bunker Laser Tag

O rundă de alergare și „împușcături” la Bunker Laser Tag ar fi cu siguranță o opțiune de vacanță în sânul orașului. Adrenalină, spirit de echipă și multă mișcare pot fi rețeta perfectă pentru o ieșire cum nu des se întâmplă să avem. 
Facebook - Bunker Laser Tag Arena

O vizită la Azil Escape House

Dacă tot vorbim despre adrenalină, nu putem să nu amintim despre o oră petrecută la Azil Escape House, locul din care trebuie să evadezi urmărind indiciile date și respectând, desigur, cronometrul. Nu e un loc pentru cei slabi de înger, așa că mai ales cei curajoși sunt poftiți să demonstreze cât de capabili sunt de o asemenea aventură. 
Facebook - Azil Escape House

O zi de plajă și de apă la Waterpark

Nu poți spune „vacanța de acasă” fără să vorbești despre Waterparkul din Craiova. Acum, că toate piscinele exterioare și interioare sunt deschise, conform normelor în vigoare, ce e mai plăcut decât o zi cu soare și apă la cel mai mare complex acvatic din Oltenia? 10/10 trebuie încercat. 

Un tur ghidat al locurilor pline de istorie din Craiova

Să spunem că nu știi totul despre Craiova și, chiar dacă știi, ți-ar plăcea să redescoperi totul din nou. Poți apela cu încredere la oamenii de la Craiove Guided Tours, care sunt la dispoziția ta pentru a-ți arăta ce are mai frumos orașul nostru. 
Facebook - Craiova Guided Tours

Foto: discoverdolj.ro, facebook.com/palatulmarincu, /bunkerlasertagarena, /craiovaguidedtours, www.mariusmateche.ro 

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj