#ieNou. Hub pentru tinerii artiști craioveni, înființat chiar de ei înșiși


ieNou hub – sesizați jocul de cuvinte – e un nou concept găsit de un grup de tineri artiști craioveni care își doresc să fie din ce în ce mai vizibili și care vor să aibă un loc al lor, unde pot arăta ceea ce știu să facă. Vorbim despre evenimente în domenii pe care cei implicați deja au ajuns să le stăpânească. 

Concret, ieNou hub e un proiect de tip hub cultural care cuprinde teatru, concerte, impro show, iar echipa e formată din actori/ muzicieni independenți/ studenți la teatru. Cum spun chiar artiștii, ieNou hub a luat naștere „pentru a crea o zonă de artă independentă în Craiova și pentru că venim dintr-o perioadă în care am stat mult timp pe bară. Simțim, așadar, nevoia de a ne manifesta artistic în cât mai multe moduri”.

Și pentru că hub-ul avea nevoie și de un loc concret care să găzduiască toate aceste activități, tinerii și-au găsit „locul de joacă” la Fado Irish Pub, unde susțin deja, săptămânal, concerte și piese de teatru. 

Prima piesă gândită de tinerii artiști, „Blue Dress”, a văzut deja lumina reflectoarelor în frumoasa grădină de vară Fado Pub în urmă cu câteva săptămâni, iar cea de-a doua, „M.EAT” urmează să aibă loc în viitorul apropiat. Când, mai exact, aflați de pe pagina oficială ieNou Hub. 
Facebook - ieNou hub

I-am văzut și noi pe tinerii artiști la treabă și nu putem decât să îi felicităm pentru decizia pe care au luat-o. Anul pandemic ne-a făcut pe noi, consumatorii de artă, să ne dorim astfel de spectacole, iar pe ei, cei care oferă arta, să își dorească să se exprime cât mai mult prin intermediul ei.

Inițiativa care le aparține pe deplin este una care merită o mare atenție, având în vedere că, fără exercițiu și public, e destul de greu să devii artist cu experiență. 

Noi le dorim succes și vrem să vedem cât mai multe show-uri și premiere semnate de ei, niște leacuri, le spunem noi, pentru toate lucrurile prin care atât noi, cât și artiștii am trecut în ultimul an și jumătate.

Succes, ieNou hub! Să vă vedem cu bine la scenă!

Foto: facebook.com/ienou.hub 

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj