#MustSee. 5 evenimente de neratat în Craiova în perioada următoare


Sfârșitul verii și începutul toamnei vin la Craiova cu multe surprize și activități pentru toate gusturile. Dacă nu știți încă ce să faceți în perioadele amintite, am căutat noi pentru voi câteva sugestii care, cu siguranță, vă vor scoate din casă.

Festivalul-Concurs Național „Maria Tănase”

Un festival cu tradiție, organizat de Consiliul Județean Dolj și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Dolj, acesta va avea loc între 6 și 10 septembrie. Scopul lui este de a găsi voci care să ducă mai departe moștenirea incredibilă a păsării măiestre a muzicii românești, Maria Tănase.
Festivalul concurs Maria Tănase - facebook

Stagiunea estivală a Teatrului Național „Marin Sorescu”

Stagiunea debutează pe 18 august și se va încheia pe 12 septembrie, iar iubitorii de teatru se vor putea bucura de piese atât în Sala „Amza Pellea”, cât și în grădina situată între teatru și universitate. Vor fi 14 reprezentații în aer liber și 2 în sală, astfel că aveți de unde alege ceea ce preferați să vedeți.
Teatrul Naţional Craiova - facebook Teatrul Național „Marin Sorescu”

Simpozionul Internațional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”

De data aceasta, simpozionul, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, va avea două secțiuni, una de sculptură în piatră și alta de sculptură în lemn. Operele de artă realizate vor fi, ca de obicei, amplasate în Craiova; cele din piatră în sensurile giratorii, iar cele din lemn, în Grădina Botanică. Interesant este că îi puteți vedea pe sculptori la lucru în Parcul Tineretului, până la începutul lunii septembrie.
Casa de Cultură „Traian Demetrescu” - facebook

Festivalul Puppets Occupy Street – Dystopia

Festivalul deja de renume al Băniei vine cu o ediție de revenire după pandemie, Dystopia, aducându-ne aminte de un univers în care ne-am dori sa trăim, departe de problemele actuale. Ca de obicei, festivalul va pune stăpânire pe tot orașul, urmând să aibă loc activități în toate zonele acestuia, între 25 august și 1 septembrie.
Puppets Occupy Street Festival Craiova 2021

Street Delivery Craiova – Leapșa

Manifestul urban Street Delivery are, în acest an, tema jocului și, ca și până acum, a redării orașului oamenilor. Organizatorii ne propun să ne jucăm, să ne reamintim de copilărie și, totodată, ei își doresc să reînsuflețească zone ale orașului prin evenimente inedite. Când? Între 3 și 5 septembrie.
Street Delivery Craiova – Leapșa

Foto: facebook.com/streetdeliverycraiova, /FestivalulMariaTanase, /trademro, /PuppetsOccupyStreet, /tncms.oficial

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj