#StayCool. Cu ce ne mai răcorim vara asta


Căldură mare, monșerilor, ar spune unicul Caragiale dacă ar trăi în vremurile de acum. Și noi i-am da dreptate, căci aici, în Dolj, avem câmpia binecuvântată și mângâiată de soare, dar și temperaturi care fac aerul irespirabil.

Inventivi cum suntem, de atâția și atâția ani ne tot descurcăm, iar acum chiar că avem la îndemână mijloace gustoase și fresh prin care să ne răcorim. Am luat orașul la pas și am găsit, pentru voi, câteva variante care ne răcoresc, dar ne și pun zâmbetul pe buze, pentru a trece cu bine peste încă o zi de vară toridă.

Înghețata de la Ponton

Dacă vrei să încerci o înghețată italienească așa cum e făcută la mama ei acasă, ei bine, Ponton Craiova e locul unde o poți găsi. Aromele diferite și textura unică fac din acest gelato o soluție ideală pentru caniculă. Bine, o puteți mânca oricând, cine suntem noi să decidem asta?! 
Ponton Craiova - facebook

Berea Csiki Sör Vitaminsör de la Biergarten

Un mix de bere și suc de zmeură te va răcori garantat într-o zi toridă. Și, dacă tot ajungi la Biergarten, poți încerca și alte zeci de tipuri de bere, căci aici e casa lor, așa cum îi spune și numele.
Biergarten Craiova - facebook

Iced Matcha Latte-ul de la Bastet Cafe

Iced Matcha Latte-ul de la Bastet Cafe vine la pachet cu cadrul unic în care cafeneaua își are „casa”: o curte imensă, aerisită, populată de feline care abia așteaptă un stăpân care să le ofere propria lor casă: Ganesh, Tigruț, Crimena, Șocata și toată echipa. Noi vedem o vizită la Bastet și ca pe o terapie unică. Practic, dacă vii acolo supărat, vei pleca, sigur-sigur, foarte vesel și relaxat.
Bastet Café - facebook

Iced Tea-ul de la Smart Cup

Cui nu îi place un ceai rrrrrrece pe vremea asta nemiloasă? Noi sigur nu îl refuzăm, și vă recomandăm și vouă să procedați la fel. Poftiți, așadar, în prima cafenea a științelor din România și bucurați-vă de un ceai rece, în timp ce răsfoiți o carte sau alta sau vă întreceți în a rezolva provocările la care vă invită echipa de la Smart Cup!
Smart Cup - facebook

Șiiii, să nu uităm de… Lubenița din piețele doljene!

Acum, că această minune locală a ieșit de pe plantații, direct în piețele din județ, ar fi păcat să nu profităm! Puține lucruri sunt la fel de răcoroase precum o felie de lubeniță – sau pepene verde – rece și delicioasă. Prin conținutul ei ridicat de apă, ne oferă atât hidratare, cât și gust, ajutându-ne în lupta cu pofta de dulce. Ce bine că o avem la îndemână! 

Foto: facebook.com/curteavechebiergarten, /smartcupwisercoffee, /bastetcaffe, /pontoncraiova, insider.com

Alte sugestii

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj
Evenimente #DeVăzut și #DeÎncercat în perioada aceasta, în Craiova