#OrașulEAlTău. Street Delivery dă leapșa craiovenilor la început de septembrie


Manifestul urban Street Delivery Craiova ajunge la o nouă ediție, între 3 și 5 septembrie, și îi provoacă pe craioveni să-și amintească jocul și joaca, dându-le o leapșă plină de provocare.

Pe scurt, echipa Street Delivery vrea să transforme orașul, cu ajutorul craiovenilor și nu numai, într-un mare loc de joacă. Evenimentul este și el înscris sub semnul anului pandemic – deja anilor pandemici – și ne dă o temă de gândire prin care să redesenăm, împreună orașul.

Nu am fi putut-o spune noi mai bine decât ei, așa că lăsăm cuvintele lor să curgă. „Street Delivery își pune pantalonii scurți, ia mingea la subraț și redesenează Craiova așa cum am vrea să fie, cu tot ce-i nevoie aproape de casă. Accesibilizare, siguranță, locuri de joacă și de întâlnire. Strada mea, nu strada nimănui. Orașul nostru, nu al nimănui. Căutăm prin joc răspunsul la marile probleme ale orașului acutizate de pandemie și la marile lui lipsuri”, transmit organizatorii.
 
Ei vor lansa, în scurt timp, și apelul la proiecte, asta însemnând că toți cei care au o idee de eveniment, atelier sau orice poate fi integrat în acest concept sunt liberi să se înscrie. Detalii veți găsi pe pagina de Facebook Street Delivery Craiova.
Facebook - Street Delivery Craiova

Am aflat și noi despre câteva dintre activitățile care vor avea loc la SD 2021, și putem doar să vă dăm câteva indicii: Acuarelă la conac - ateliere creative de educație pentru patrimoniu pentru copii din medii defavorizate; Inimi de cartier - ateliere creative de imaginare a spațiilor publice din cartier menite să activeze sentimentul de apartenență la cartier și de responsabilizare prin implicare; Cum era copilăria ta? - expoziții de fotografie prin care căutăm povestea și rolul afectiv al cartierului, amintirile transmise de părinți copiilor și explorăm rolul lor în sudarea comunității locale; Seri de film UrbanEye - proiecții de film în aer liber cu povești despre orașe, clădiri sau comunități ce oferă perspective diferite asupra locuirii în comun; Genius Loci Craiova - colaj fotografic realizat de Anastasia Savinova prin care artista surprinde identitatea, sufletul orașului nostru.
 
Cei care ați participat și la celelalte trei ediții știți bine că Street Delivery are acest dar de a da orașul înapoi oamenilor și de a transforma niște cifre într-o comunitate reală. Inițiativele de mediu, cele sociale sau cele care schimbă fața orașului sunt doar câteva dintre cele la care craiovenii au putut să fie martori.
 
Grija pentru orașul nostru nu trebuie să fie una pasivă, ci activă, care să ne ajute să înțelegem în ce societate trăim și ce am putea face realmente pentru a schimba aspectele care nu ne plac.
 
Hai și voi la joacă, la început de septembrie, alături o echipă care, de-a lungul anilor, s-a transformat într-o mare familie a orașului. Street Delivery ne invită să redevenim copii, și bine face!
 
Foto: Street Delivery Craiova, discoverdolj.ro
 

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj