#VacanțeViaCraiova. Ce putem vedea în vara asta călătorind de pe Aeroportul Internațional Craiova


Aeroportul Internațional Craiova a cunoscut o ascensiune spectaculoasă în ultimii ani și este un punct forte al regiunii, atât din punct de vedere al călătoriilor de afaceri, cât și din cel al călătoriilor pentru vacanțe.

Dacă nu v-ați plănuit vacanța până acum, dar doriți totuși să evadați un pic din zonă, chiar și pentru un city break, vă recomandăm câteva destinații din orașele cu care Craiova are legătură directă.

Domul și muzeul ciocolatei din Koln

Domul din Koln este o clădire impresionantă, cea mai mare biserică din Germania și, totodată, printre cele mai mari din lume, și este construită în stilul de arhitectură gotic. Pe lângă importanța sa ca o construcție, Domul este și catedrală a arhiepiscopiei romano-catolice de Koln. Totodată, impunătoarea clădire este și parte a patrimoniului UNESCO încă din anul 1996. Și, dacă tot ajungeți în zonă, nu puteți rata o vizită la muzeul ciocolatei din Koln, o adevărată poveste vizitabilă a ciocolatei și a ceea ce a însemnat și înseamnă ea pentru generații întregi.

Cimitirul Highgate din Londra

Cimitirul Highgate din Londra este mai mult un parc decât un cimitir, având în vedere câte persoane îl vizitează anual. Poate cel mai mare punct de atracție de aici este mormântul lui Karl Marx, unul dintre cele mai impunătoare și robuste din întreg parcul. Lucrările funerare depășesc însemnătatea emoțională și sunt considerate reale opere de artă, care au reușit să înfrunte bariera timpului. Pentru a păstra locurile de veci neatinse, responsabilii cimitirului au lăsat pământul să se miște fără a interveni la statui sau morminte, ceea ce face din acest loc unul în care se poate observa istoria așa cum este ea.

Drumurile Romei care duc spre Vatican

O vizită la Roma nu este completă fără un tur al Vaticanului, un loc care acumulează între granițele sale exponente superbe ale artei. Basilica Sf. Petru, Capela Sixtină, Biblioteca Apostolică, Muzeele, dar și Grădinile Vaticanului sunt doar câteva dintre exemple. Întreg statul Vatican există în patrimoniul UNESCO încă din anul 1984.

Stadionul Santiago Bernabeu din Madrid

Fanii fotbalului nu trebuie să rateze o vizită la Stadionul Santiago Bernabeu, una dintre cele mai celebre arene din întreaga lume. Dacă doriți să vedeți o reală istorie a fotbalului, aici este locul potrivit pentru a face asta, având în vedere că în interiorul stadionului există și un muzeu al fotbalului.

Foto: eziouboldi.it, dam.destination.one, thelondondead.blogspot.com, wikipedia.org, tripadvisor.com

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj