#SculpturăCuDrujba. Story Wood Cut, poveștile copiilor spuse de oameni mari


Universul copilăriei e binecunoscut la Craiova, care îl onorează prin evenimente frumoase și, putem spune, extraordinar de utile. Story Wood Cut, rezidența culturală de sculptură cu drujba, se desfășoară la Craiova timp de 14 zile, în care șase artiști, specialiști în mânuit adevărați „monștri”, își aduc, iarăși, contribuția artistică orașului, în Parcul „Tineretului” din municipiu. În toate aceste zile, persoanele curioase pot să „studieze” îndeaproape ceea ce se întâmplă și cum lemnul prinde viață la comanda motoferăstraielor.

Cei șase artiști care își lasă amprenta pe bușteni sunt craioveanul Gabi Rizea, alături de invitații Ioan Ungur, Adrian Voican, Viorel Rădăcină, Gabriel Pătrașc și George Bostănică. Provocarea pentru ei e destul de mare: fiecare a trebuit să imagineze și realizează, în lemn, cu drujba, căsuțe inspirate din poveștile copiilor. Acestea urmează să fie relocate în parcurile din oraș, așa cum se întâmplă cu toate operele de artă care iau ființă la Story Wood Cut și nu numai (să nu uităm aici nici de Tabăra de Sculptură „Drumuri Brâncușiene”, care are loc o dată pe an).

Chiar dacă vremea le-a jucat adevărate feste, artiștii nu s-au dat bătuți și au reușit să dea viață lemnului, reușind să spună adevărate povești cu lama drujbelor. E lesne de înțeles că autorii lor – și se vede cu ochiul liber – fac asta cu o adevărată dragoste față de acest hobby, astfel că rezultatele nu au lăsat loc decât de uimire. Iar modul în care orașul înțelege să-și respecte artiștii și invitații spune multe mai ales prin faptul că lucrările acestora vor rămâne aici, să înfrumusețeze Craiova și să îi dea un alt aer.

Evenimentul, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, se află deja la cea de-a patra ediție și promite din ce în ce mai mult, cu fiecare an ce trece. Rezidența culturală durează până pe data de 6 iunie, astfel că încă mai aveți timp să mergeți în Parcul „Tineretului” pentru a-i observa pe cei șase fantastici la lucru.

Știm deja – și n-am spus-o noi – că municipiul Craiova are cele mai frumoase și îngrijite parcuri, decorate cu semnăturile artiștilor care au trecut pe aici. Urmăriți-le poveștile la adresa de mai jos, într-o retrospectivă Discover Dolj.
Bucăți din sufletele creatorilor. Cum își lasă artiștii viziunea, an de an, în Craiova

Dacă nu reușiți să ajungeți la Story Wood Cut, fiți la curent cu parcursul zilnic al lucrărilor și pe pagina oficială de Facebook a instituției organizatoare. Și, nu uitați, e foarte important să redevenim copii din când în când, și ce prilej mai bun să facem asta decât prin artă!
Casa de Cultură Traian Demetrescu

Foto: facebook.com/trademro

Alte sugestii

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj
Evenimente #DeVăzut și #DeÎncercat în perioada aceasta, în Craiova