Craiova a intrat în spiritul Crăciunului. Orașul, prin ochii oamenilor


Craiova s-a schimbat la față de sâmbătă, 28 noiembrie, de când în oraș a fost aprins iluminatul festiv pe principalele artere, în Centrul Istoric și în Piața „Mihai Viteazul”, dar și în Parcul „Nicolae Romanescu”. Deși va fi un decembrie cel puțin ciudat, necunoscut nouă până acum, ar fi frumos să ne promitem, în ciuda acestor fapte, că vom încerca să facem să fie unul cât se poate de bun.

Vă prezentăm un fotoreportaj – de data asta al cetățenilor, pentru că ei fac orașul să fie viu - cu cadre frumoase din Craiova noastră dragă, unde anumite spirite, și mai ales cel al Crăciunului, nu mor și nu vor muri niciodată. 

Față de alți ani, Târgul de Crăciun înseamnă mai puțină interacțiune, precum concerte, ateliere sau clasicul patinoar, dar își păstrează tot farmecul. Autoritățile, în colaborare cu organizații studențești, au amenajat culoare speciale pentru vizitatori și îndemnuri de a se păstra în siguranță, afișate prietenos, pe brazi de lemn pictați, un lucru inedit pentru oamenii obișnuiți cu rigiditatea acestor mesaje.

Un lucru deosebit a fost și faptul că oamenii au putut „aprinde” iluminatul festiv online, pe site-ul Primăriei Municipiului Craiova. Astfel, în ciuda faptului că nu au putut fi prezenți la fața locului, au fost chemați să facă parte din acest frumos întreg, care e mai degrabă o stare de spirit pe care toți ar fi bine să o avem.

Magia s-a mutat și în Parcul „Nicolae Romanescu”, acolo unde există iluminat festiv în premieră pentru municipiul Craiova. Astfel, un tărâm deja de vis a primit un compliment extrem de frumos prin instalațiile care îi fascinează pe cei mici și cei mari deopotrivă. 

În ciuda restricțiilor prezente în viețile noastre, atmosfera de decembrie nu ar trebui să fie doar afară, în ornamentele luminoase sau în mesajele pline de căldură ale Sărbătorilor. Crăciunul și magia sa sunt undeva în sufletele noastre, iar tot ceea ce avem de făcut este doar să le găsim și să le împărțim cu cei din jur.

Un decembrie minunat de la Discover Dolj!

Foto: Impact Image, Gabi Rizea, discoverdolj.ro, Vașcu Alexandru Valentin, Centrul Vechi Craiova 

Alte sugestii

GoCab Craiova, aplicația care te duce oriunde vrei în oraș
#GustulSărbătorilor. Produse de Paște pe care trebuie neapărat să le încerci
#HaiLaMuzeu (5) – Muzeul de Artă și Etnografie din Calafat, o nestemată a județului
#RedescoperimOrașul. 5 locuri de plimbare pentru primăvara asta
#SăAflăm. Ce nu știai despre Craiova și Dolj