Refugiază-te de oraș în oraș! Câteva grădini-terase din Craiova în care vei simți că agitația e departe


Ai nevoie de o pauză, dar o vacanță e prea departe? Nu trebuie să cauți prea tare sau să-ți faci griji că n-ai apucat să pleci pe nicăieri. Și nici nu trebuie să le dai „unfollow” prietenilor care sunt plecați prin țările calde, în aventuri de care tu nu ai parte. 😊

Nu e cu supărare! Am căutat și am găsit pentru voi, în Craiova, câteva opțiuni care să vă ajute să vă simțiți ca în vacanță, chiar și pentru câteva ore într-o zi. Sunt terasele care au fost gândite să arate și să se simtă diferit, chiar dacă sunt în sânul unui oraș destul de agitat.

Așadar, vino cu noi în acest turneu și bucură-te de o vacanță mai altfel.

Bastet Café

Singura cafenea cu pisici din Craiova, deschisă în toamna anului trecut într-un cadru deosebit, într-o casă transformată în cafenea, a revenit în forță recent cu o terasă la fel de boemă și liniștită precum era și interiorul. Curtea cafenelei a fost transformată într-un adevărat spațiu de relaxare, cu mobilier ingenios, ca într-o mare sufragerie în aer liber. Bineînțeles că dintr-o astfel de sufragerie naturală nu puteau lipsi nici pisicile, micile mogâldețe pufoase care abia așteaptă să-și găsească un stăpân care să le adopte. Până atunci, mergeți la Bastet și cunoașteți vara altfel, în ritmuri de jazz, cu umbră naturală, sub mângâierile lăbuțelor pufoase ale celor mai drăguțe patrupede.
Bastet Café

Biergarten Craiova

Cu o vechime de peste șase ani în Craiova, curtea de la Biergarten a devenit deja faimoasă pentru aerul diferit pe care îl are în detrimentul altor terase. Senzația de Vama Veche veche, completată de culori, de mesele din nisip, de decorurile neconvenționale și de casa în stilul Belle Epoque, martorul celor mai frumoase zile de șase ani încoace, toate astea fac din Biergarten locul în care trebuie să ajungi cu siguranță dacă treci prin oraș. Bonus: food truck-ul MitMit care te satură în caz ca ți se face foame, asta ca să nu fie nevoie să pleci nicio secundă din grădină.
Biergarten Craiova

CRAFT Rooftop

Cine s-ar fi gândit că într-un centru de oraș aglomerat și aproape de cea mai aglomerată intersecție o să poți găsi un loc în care să nu mai bagi în seamă zgomotul și agitația? Asta e senzația de la CRAFT Rooftop, unde te poți relaxa cu prietenii la un pahar de ceva bun sau la o masă gustoasă, chiar pe... acoperișul clădirii. Expresia „on top of the world” capătă cu totul alt sens – unul real – aici, astfel că ai garantat faptul că te vei simți diferit. Nu e o simplă terasă, ci e o experiență de neratat!
CRAFT Rooftop

Downtown Hidden Terrace

În Centrul Istoric al Craiovei avem parte de o locație cu o terasă inedită, practic ascunsă din stradă, ceea ce îi dă și numele: Hidden Terrace. Casa, ce datează de la finele secolului XIX, are un iz aparte și o arhitectură deosebită, ceea ce face din terasa interioară un spațiu și mai interesant, refăcut într-un stil fresh vintage, foarte primitor și călduros (de fapt, răcoros, că asta ne dorim acum). Geometria și oglinzile dau locului un aer aparte, iar culorile proaspete te fac să te gândești că n-ar fi chiar rău ca vara să țină cam tot anul, cu mâncare bună și băuturi și mai și.
Downtown Hidden Terrace

Fado Garden

Ascunsă tot în Centrul Istoric al Craiovei, terasa de la Fado Irish Pub a fost transformată într-o grădină intimă ce reproduce, după ideile celor care au gândit-o, o stradă de-a lungul căreia întâlnești oameni și mesaje diferite. Decorul întreg de picturi și compartimentări e ajutat de o butaforie bine pusă la punct, ajutată și de un iluminat „stradal”, astfel că spațiul pare mult mai mare decât este de fapt. Fie că alegi să mergi aici ziua sau seara, vei găsi două lumi diferite grație designului și luminii distincte în care e pusă terasa în diverse momente ale zilei.
Fado Garden

Foto: facebook.com/fadopubcraiova, /craftpub.ro, /Downtown.Contemporary.Bar.Food, discoverdolj.ro

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj