Hyperion, minunea doljeană de pe șine


Hyperion este un nume din ce în ce mai des auzit în Craiova în ultimii ani, dar și în întreaga Românie. Este numele primului tren electric de mare viteză din țara noastră, construit de compania craioveană Softronic.

Încă din anul 2014, de când a apărut pe șinele din România, acesta a avut parte de o căutare cât mai mare, având în vedere condițiile pe care le oferă, la prețuri mai accesibile decât trenurile obișnuite. Dincolo de asta, și aspectul său exterior este unul extrem de atractiv, distingându-se clar între celelalte trenuri.

De la intrarea în rama electrică, lucrurile arată și se simt altfel: compartimentele sunt moderne, dotate cu climatizare, mese, automate de cafea, dar și cu automate pentru snack-uri, dulciuri ori băuturi răcoritoare. O călătorie cu Hyperion nu e numai un drum de la A la B, ci și o experiență vie a faptului că lucrurile pot funcționa normal, decent și în mod educat.

Hyperion călătorește pe rutele Craiova – București – Brașov și retur, iar în perioadele anului când este mai cald, merge și pe traseul Craiova – București – Constanța. Astfel că drumurile la mare ori la munte ale turiștilor devin mai simple și mai ușor de făcut.

În urma unui parteneriat cu Biblioteca „Aman”, în Hyperion, timpul parcurs într-o călătorie trece mai ușor, călătorii având la dispoziție minibiblioteci cu cărți pe care să le citească în timpul drumului. Totodată, vă puteți conecta echipamentele electronice la rețelele Wi-Fi disponibile în tren și vă puteți bucura – recomandăm cu căști – de un film, de muzică ori de o emisiune preferată. Iar dacă rămâneți fără baterie, aveți la dispoziție prizele atât de necesare.

Drumul cu trenul nu trebuie să fie plictisitor și nici neconfortabil, iar asta au demonstrat-o cu prisosință cei de la Softronic. În Hyperion, poți merge și cu animalul de companie, trenul fiind pet-friendly. De asemenea, trenul dispune de locuri pentru biciclete.

Pentru o călătorie, biletele se pot rezerva pe site-ul https://rezervari.softrans.ro/, unde pentru accesare aveți nevoie numai de un cont care se creează imediat. Puteți opta pentru achitarea biletelor fie în tren ori online, existând și opțiunea de a ocupa locuri direct în tren, cu condiția ca acestea să nu fie rezervate.

Rezervari bilete Softrans

Fiecare tren al Softronic care circulă în România are câte patru vagoane. Programul actual include două trenuri pe zi care pleacă de la Craiova către Brașov, atât dimineața devreme, cât și după-amiază, și reciproca fiind valabilă. După luna aprilie, va intra în vigoare și programul de călătorii către Constanța. Acesta poate fi consultat pe www.softrans.ro

Așadar, dacă nu știți cum să ajungeți în Craiova, Hyperion este una dintre cele mai bune variante: perfect și simplu, oltenesc.

Foto: facebook.com/HyperionSoftrans

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj