Mișcare pentru schimbare și... Locuri de alergare


Semimaratonul Craiovei, care va avea loc pe 29 septembrie, este evenimentul lunii la Craiova în ceea ce privește sportul. Aflat la cea de-a doua ediție, acesta își propune să cheme oamenii la mișcare, pentru cauze nobile.

Vezi pagina evenimentului - Semimaratonul Craiovei

Lucrurile sunt simple: te înscrii la una dintre cele nouă curse, iar în momentul în care plătești taxa de înscriere, alegi unde să îți direcționezi banii. De la semimaraton individual sau cu ștafetă, până la curse ale fotoliilor rulante, ale copiilor sau ale cățelușilor, participanții au de unde alege. La fel și în ceea ce privește cauzele. Proiecte pentru sănătate, pentru centre sociale, pentru câinii de salvare, pentru prevenirea analfabetismului, pentru dotarea de săli sportive, dar și pentru ciclism, dezvoltare vocațională ori pentru o tabără a copiilor cu afecțiuni oncologice, banii sunt bineveniți pentru sprijinirea oricărei cauze.

Înscrierile la Semimaraton sunt în desfășurare pe site-ul oficial al evenimentului, unde studenții beneficiază și de reduceri: https://www.semimaratonulcraiovei.ro/inscrieri/.

Accesează site-ul evenimentului

Iar dacă nu v-ați decis încă să vă înscrieți acum, o puteți face și la fața locului, în data de 29 septembrie. Important este că toată lumea câștigă și absolut nimeni nu pierde: și participanții, și cei ale căror cauze vor fi susținute.

Cursele vor porni din parcarea Sălii Polivalente, până la Parcul Tineretului și retur.

Mergi oricând la fugă!

Alergarea sau jogging-ul nu le sunt necunoscute craiovenilor. În oraș există două cluburi de alergare, Craiova Running Club și Run4you Craiova – chiar așa se numesc pe Facebook, așa că dacă ești vreodată pe aici și ai chef de mișcare organizată, ia legătura cu cei de acolo. Dincolo de faptul că alergi, îți faci prieteni noi și parcă efortul nu mai e atât de mare când greutatea se împarte la mai multe persoane.

Craiova Running Club Run4you Craiova

Dacă, totuși, vrei să alergi singur, să știi că ai unde: Grădina Botanică - unde există o pistă de tartan special construită pentru așa ceva -, Parcul „Romanescu”, Parcul Tineretului, Parcul „Hanul Doctorului”, ori parcuri mai mici, dar care se pot preta la așa ceva. Cum ar fi, printre altele, Parcul „Mihai Bravu”, Parcul „Pușkin” ori Parcul „Frații Buzești”.

Așa că... Fuga!

Parcuri și Grădini

Foto: facebook.com: Semimaratonul Craiovei, Craiova Running Club; primariacraiova.ro.

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj