Plimbări online prin grădinile și parcurile Europei. 5 destinații de neratat


Mirosul florilor, al copacilor și al naturii, în general, este foarte departe de mulți dintre noi în această perioadă. Deși ne dorim din toată inima să ne putem plimba, acum mai mult ca niciodată, trebuie să mai avem un pic de răbdare și să ne consolăm cu ceea ce putem face din casă.

În acest sens, am plecat la plimbare pe marele internet și am făcut, pentru voi, o selecție de tururi de grădini și parcuri din Europa, pe care le putem vizita și despre care putem învăța o sumedenie de lucruri.

Keukenhof – Olanda

Aceasta este cea mai mare grădină de flori din întreaga lume și este cunoscută sub numele de „grădina Europei”. Situat între Amsterdam și Haga, acest loc de vis a fost un domeniu de vânătoare în timpul secolului 15 și o sursă bună de ierburi și plante. Keukenhof este deschisă, anual, pentru foarte puțin timp, mai exact din martie și până la finele lunii mai. Milioane de bulbi înfloresc aici, anual, și nu mai puțin de 800 de tipuri de lalele au casă aici.

Cunoscând nevoia de informare și interesul turistic pentru această splendidă grădină, cei de acolo au pregătit filmulețe „de pandemie” prin care magia din Keukenhof vine în casele oamenilor.

YouTube Visit Keukenhof

Grădinile de la Versailles – Franța

Alăturate celebrului Palat Versailles, grădinile fac parte din patrimoniul UNESCO și ocupă 800 de hectare de pământ, mare parte dintre ele fiind amenajate în stilul grădinilor formale franceze. Fântânile superbe, plantele, copacii ori statuile sunt obiective care, împreună, redau perfecțiunea estetică a acestui loc unic, care e numai la un click distanță.

Grădinile de la Versailles

Grădinile londoneze – Marea Britanie

Nu doar o grădină sau un parc londonez, ci un portal întreg cu absolut toate parcurile și grădinile din capitala Marii Britanii! London Gardens Online oferă acces public către informații, dar și către fotografii ale peste 2.500 de parcuri, grădini, scuaruri, cimitire, curți de biserici și alte locuri de interes istoric de pe tot teritoriul Londrei. Fie că ați fost deja vizitator și vreți să le revedeți ori că doriți să le cunoașteți pentru prima oară, site-ul este mai mult decât binevenit!

London Gardens Online

Villa d’Este - Italia

Vila d’Este e unul dintre simbolurile Renașterii italiene și este, de asemenea, o piesă important a Patrimoniului UNESCO. Situată în zona Romei, în Tivoli, Villa d’Este reprezintă o bijuterie a arhitecturii și peisagisticii. Complexul este vestit în întreaga lume pentru fântânile sale superbe, dar și pentru cel mai frumos exemplu de grădină a Renașterii italiene din Europa. Pe același site descoperit de noi puteți „vizita” și Villa Adriana, Villa Gregoriana sau rămășițele Mensa Ponderaria, o construcție din secolul I, fost spațiu comercial ce datează din vremurile Imperiului Roman.

Villa d’Este

Powerscourt Estate – Irlanda

Powerscourt Estate, situat în Wicklow, Irlanda, este un domeniu destul de mare, de 19 hectare, notabil pentru casa și grădinile amenajate. Casa este, de fapt, un castel ce datează din secolul XIII, iar grădinile au început să fie amenajate în jurul anului 1860, ele fiind definitivate după 20 de ani, în 1880. Domeniul include și cascada Powerscourt care, cu o înălțime de 121 de metri, este cea mai înaltă din Irlanda.

Site-ul oficial

Curând, vom putea vizita grădinile și parcurile noastre și chiar și pe cele enumerate mai sus. Dar important e să facem asta sănătoși și documentați cum se cuvine, ca să le arătăm respectul cuvenit!

Foto: pixabay.com, youvisit.com/tour/versailles, wikipedia.org, visittivoli.eu, wikimedia.org

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj