#RedescoperimOrașul. 5 locuri de plimbare pentru primăvara asta


Acum, că restricțiile din municipiul Craiova ne împiedică să facem ceea ce dorim, singura opțiune într-o primăvară atât de mult așteptată a rămas plimbarea.

Ne-am gândit, pentru voi, la câteva destinații din interiorul orașului, de care vă puteți bucura la pas, singuri sau cu cei dragi.

Piața „Mihai Viteazul”

În jurul Pieței „Mihai Viteazul” avem mai multe puncte de atracție, cum ar fi Palatul Administrativ, English Park, Piața „William Shakespeare” de lângă Teatrul Național, Muzeul de Artă, statuia lui Mihai Viteazul călare ori Secția de Științe ale Naturii a Muzeului Olteniei.

Parcul „Nicolae Romanescu”

Vremea de afară merge la fix pentru un drum până la Parcul „Nicolae Romanescu”, o destinație ideală pentru plimbare și petrecut timp în aer liber. În interiorul parcului vă puteți plimba la Teatrul de Vară, la Casa Bibescu, la impresionantul lac din centrul său ori la velodrom sau grădina zoologică. Nu în ultimul rând, Podul Suspendat, recent reabilitat, vă stă la dispoziție pentru o plimbare cu senzații tari.

Strada Unirii

Dacă alegeți să mergeți pe jos până la Parcul „Romanescu”, vă îndemnăm să faceți asta alegând traseul de pe strada Unirii, unde puteți admira casele vechi, Biserica Mântuleasa sau Casa Universitarilor.

Grădina Botanică

Aproape de centrul orașului, Grădina Botanică a devenit, în ultimii ani, un punct de atracție ideal pentru amatorii de natură. Gazda unei multitudini de plante și arbori, Botanica e atât un loc de studiu, cât și unul de sport, având în vedere pista de tartan pentru alergare amenajată aici. Totodată, aici puteți admira și sculpturi ale artiștilor veniți la Craiova în cadrul diferitelor rezidențe culturale.

Centrul Istoric

Amatorii de distracție au la dispoziție Centrul Istoric, unde pot savura o mâncare delicioasă sau un pahar de ceva bun. Mai mult decât atât, Centrul Istoric este și un important punct de atracție în ceea ce privește arhitectura. În aceeași zonă se găsesc Biserica Sf. Ilie, strada Lipscani, unde trecătorii pot admira lipscănia de altădată, dar și Biblioteca „Aman” sau Biblioteca Franceză „Omnia”, ambele de o importanță culturală și arhitecturală deosebită.

Spor la plimbări! 😊 

Foto: geekwire.com, discoverdolj.ro, Primăria Municipiului Craiova 

Alte sugestii

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj
Evenimente #DeVăzut și #DeÎncercat în perioada aceasta, în Craiova