Vezi Doljul de sus, cu Aeroclubul României. Înscrie-te la lecțiile de zbor!


Doljul e printre județele norocoase care au o filială prezentă a Aeroclubului României. Instituția se află în subordinea Ministerului Transporturilor și, periodic, organizează cursuri de licențiere pentru parașutism, pentru avion ultraușor ori avion (PPL) pentru licența de pilot privat, dar și pentru planorism.

Cei dornici de adrenalină pot, astfel, să-și hrănească nevoia de senzații tari înscriindu-se la aceste cursuri, care le vor aduce o experiență unică în viață.

Chiar în această perioadă, Aeroclubul României, deci și Aeroclubul Craiova "G.V. Bibescu", au demarat înscrierile pentru cursurile enumerate mai sus. Astfel, până pe 7 februarie, doritorii se pot înscrie la standul amenajat de Aeroclub în incinta Electroputere Parc Mall. Important pentru cei mai tineri dintre pasionații de zbor este că persoanele cu vârste între 15 și 23 de ani beneficiază de gratuitate.

Cum se simte? Senzația e imposibil de descris, însă avem noroc ca cei mai pasionați să documenteze aceste zboruri și să le transmită mai departe curioșilor.

Cursurile ce implică zbor înseamnă, pe lângă experiența unui sport diferit și a unei adrenaline cum rar se mai găsește, și o activitate de pregătire ca la carte. Astfel, după ce cursanții obțin licențele necesare, vor putea continua pregătirea în loturile județene, pentru a obține rezultate la nivel național și internațional. Aeroclubul României are peste 150 de aeronave de școală, antrenament și performanță (planoare și avioane) și aproximativ 200 de parașute distribuite în cele 15 locații din țară.

Legăturile Doljului cu zborul nu se încheie cu Aeroclubul Craiova. Comuna Perișor din județul nostru este locul copilăriei lui Henri Coandă, pionierul aviației românești, acolo unde există și un muzeu dedicat acestuia, dar și un avion militar. Deși s-a născut la București, Coandă venea foarte des la Perișor în copilărie, la bunicii săi, dar și la Craiova și la Calafat, acolo unde aceștia aveau proprietăți.

Doljenii continuă, printr-un arc peste timp, pasiunea pentru zbor, nu doar prin activitatea Aeroclubului, ci și prin recentul înființat Festival „Aventura Baloanelor”, primul festival al baloanelor cu aer cald din zona Olteniei. Acesta a avut loc în vara lui 2019 în Băilești și urmează să aibă, în mod natural, și cea de-a doua ediție. Și aici, doritorii se pot înscrie pentru un zbor cu balonul, dacă, desigur, vremea permite la momentul respectiv.

Foto: Aeroclubul Craiova "G.V. Bibescu", audiotravelguide.ro, patentdesign.ro
Video: Istrate Mihnea

Aeroclubul Craiova

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj