#StreetDeliveryCraiova: Magie în pandemie. Cum am reînvățat să fim împreună altfel


Cine s-ar fi gândit, acum câteva luni, că vom putea să ne bucurăm din nou de evenimente la noi în oraș și să simțim din nou că avem parte de activități așa cum ne obișnuiserăm?

Credem noi că aproape nimeni.

Dar lucrurile s-au întâmplat și s-au întâmplat bine. Drept dovadă stă, printre altele, un festival și ediția sa de pandemie, care a pus stăpânire pe oraș în ultimele zile ale verii. Am văzut oameni fericiți, bucuroși să se reconecteze și să redescopere ceea ce le plăcea să facă, însă sub o altă formă.

Street Delivery a dat înapoi părți din oraș oamenilor, așa cum face de trei ani încoace. De data asta, nu a mai fost vorba de o stradă ofertantă, închisă pentru a aduna laolaltă ateliere, spații de relaxare, experiențe audio și video ori activități sportive și inedite. Dimpotrivă, această cea de-a treia ediție, pusă sub semnul și îndemnul „ReSoluții”, a provocat oamenii cu idei să propună alternative de petrecere a timpului liber sub forma unor soluții pe timp de pandemie. Adică, pe scurt, ce să facem când nu știm ce să mai facem și când nu putem să le facem toți la un loc, astfel respectând distanțarea socială.

Adaptabili cum ne știm și cum suntem, am găsit, ca o comunitate, lucruri inedite de făcut, în diverse zone și cartiere ale orașului, care au scos din amorțeală oamenii în zilele cele mai toride.

De la designeri locali și ale lor manufacturi, până la locații noi și redescoperite, muzică, povești urbane recitate frumos, proiecții de film, tururi cu bicicleta, expoziții de fotografie și pictură, soluții smart pentru oraș, dar și variante de artă menite să purifice orașul, fiecare dintre acestea au fost piese dintr-un puzzle care a însemnat, per total, „ReSoluții”. 

Deși cu toții am trecut prin momente grele în ultimele luni și chiar dacă ele ne-au marcat financiar, fizic, psihic sau emoțional, e important să ne regăsim, ca o comunitate, în lucruri care ne plac și în care ne putem canaliza energiile pozitive. 

Street Delivery de pandemie a redat oamenilor spațiile în care a avut loc, asigurându-ne și reamintindu-ne, totodată, că facem parte din același oraș pe care nu îl putem construi decât împreună.

Fie că vorbim despre un copil care aruncă o jucărie unui câine care aleargă fericit, despre oameni care privesc și ascultă curioși ceea ce spun alți oameni, fie că ne alăturăm cu toții unei plimbări pe două roți sau că susținem industria locală prin cumpărarea de produse unicat, asta înseamnă să fim împreună.

Sunt lucruri pe care nici pandemia nu le poate schimba, iar unul dintre ele este nevoia noastră de a aparține locului și de a fi împreună. Am demonstrat asta din nou și o vom demonstra, cu siguranță, de fiecare dată când va fi nevoie, căci suntem cei mai fericiți doar când suntem împreună.

Alte evenimente au fost și vor mai fi aici, în inima Olteniei, dovadă că inventivitatea, dragostea față de frumos și sentimente dintre cele mai frumoase nutresc în continuare, în ciuda oricăror greutăți și pandemii.

Asta face din noi ospitalieri, calzi, inspirați și, poate, mai veseli ca alții.

Și vă așteptăm mereu, pe oricare dintre voi, să trăim împreună ceea ce reînvățăm și noi, zi după zi.

Foto: discoverdolj.ro, facebook.com/Street-Delivery-Craiova-219120668689019/

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj