Evenimentele verii, adaptate la pandemie. 3 ocazii să ne destindem altfel în acest sezon


Vremurile ciudate prin care trecem au adaptat evenimentele obișnuite din Craiova la condițiile date de distanțare socială. Cu toate acestea, ele au rămas interesante, dovedind că se poate face artă și că se poate susține comunitatea locală și în aceste împrejurări. 

Iată trei evenimente care aveau loc și până acum în Bănie, dar care, în acest an, arată diferit. Nu vă sfiiți să participați, organizatorii pregătesc pentru voi lucruri interesante, menite să schimbe fața orașului.

Street Delivery 2020 – ReSoluții

Ediția Street Delivery Craiova din acest an, de pe 29 și 30 august, e diferită, în sensul în care ea nu se va mai desfășura pe o stradă închisă, ci în diverse cartiere, acolo unde vor avea loc activitățile înscrise în eveniment; asta pentru a respecta distanțarea socială. Cum spun organizatorii, ediția aceasta este un eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus online. Apelul de proiecte este deschis până pe 31 iulie, așa că, dacă ați avut sau aveți o idee despre cum ne putem adapta noilor condiții de viață, organizatorii vă încurajează să vă înscrieți proiectele care pot fi incluse în ediția din acest an. Vorbim despre proiecte ce se încadrează în cinci categorii, de la memorie colectivă, până la activare urbană.
Street Delivery Craiova Apel de Proiecte

Puppets Occupy Street 2020 – Masquerade

Puppets Occupy Street 2020 înseamnă, ca și până acum, că perioada dintre 25 august și 1 septembrie va fi plină de evenimente interesante, însă de data aceasta ele vor include doar artiști independenți și companii de teatru private de pe teritoriul țării noastre. Cu siguranță, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, în calitate de organizator, împreună cu toți participanții vor face și din această ediție una de neuitat, bineînțeles respectând regulile sociale actuale.
Facebook - Puppets Occupy Street puppetsoccupystreet.blogspot.com

Semimaratonul Craiovei 2020

Nu, nu vom mai vedea oameni alergând la un loc și încurajându-se reciproc pentru a-și încheia cursa pentru comunitate, dar vom putea alerga fiecare în parte, înregistrându-ne progresul online și astfel ajutând școlile din Craiova, astfel încât ele să fie pregătite să-și primească elevii la începutul anului școlar. Semimaratonul Craiovei este despre a sprijini oamenii care fac bine, prin donații ce reprezintă taxele de înscriere la semimaraton. De data aceasta, alergătorii vor avea la dispoziție site-ul oficial pe care se pot înscrie la diversele curse puse la dispoziție, care se vor desfășura numai în Parcul „Romanescu” iar printr-o aplicație își vor măsura și parcursul, urmând apoi să fie realizate clasamentele. Premierea va fi făcută pe 27 septembrie și, bineînțeles, toată lumea va fi câștigătoare, pentru binele comun la care a participat.
www.strava.com/clubs/smcr2020 www.semimaratonulcraiovei.ro

Foto: facebook.com/SemimaratonulCraiovei, facebook.com/PuppetsOccupyStreet, facebook.com/Street-Delivery-Craiova-219120668689019, pxhere.com 

Alte sugestii

#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!
#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș