Târgul de Crăciun de la Craiova, deschis oficial


Copii mari și mici, poftiți la Târgul de Crăciun!

Într-o atmosferă de basm, Craiova a început, de vineri, să-și poarte podoabele luminoase, odată cu aprinderea iluminatului festiv și cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun 2019. Piața „Mihai Viteazul” va fi plină, timp de multe zile de poveste, până pe 5 ianuarie, de căsuțe fermecate ce-și așteaptă trecătorii, de bunătăți dulci și nu numai, de băuturi inedite și de un aer aparte, pentru că noi știm foarte bine: Moș Crăciun nu poate sosi oricum, ci trebuie onorat cum se cuvine.

Comercianți și artizani de pe tot cuprinsul țării, de la Săpânța, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita și Covasna, de la Târgoviște, din Craiova, dar și de la Timișoara, București, Olt sau Brăila, au venit pentru a fi alături de craioveni și nu numai până după Anul nou, ca să le facă sărbătorile mai frumoase.

Cei mici sunt așteptați la atelierele bătrânului cu barbă albă, în Căsuțele lui Moș Crăciun, unde li s-au pregătit multe surprize și activități, de la decorarea obiectelor din ceramică, până la confecționarea de felicitări potrivite sezonului. În plus, îi pot scrie Moșului și pot lăsa scrisorile în cutiile special amenajate. Pe lângă asta, concerte și diverse evenimente sunt gata să satisfacă gusturile tuturor vizitatorilor, indiferent de vârstă: colinde, dans, teatru de păpuși, muzică folk, tradiții ori spectacole interactive.

Și, din toate acestea, nu putea lipsi feeria pe gheață, adică patinoarul, cu care oamenii deja s-au obișnuit de ani buni. Iar în mijlocul tuturor lucrurilor stă bradul de Crăciun, mai deosebit ca de obicei.

Acestea, în Piața „Mihai Viteazul”, căci în Piața „William Shakespeare” a fost pregătit Orășelul Copiilor, pentru prima dată înconjurat de food truck-uri cu bunătăți. Dacă, totuși, nu sunteți în centru și vreți să patinați, mai aveți o alternativă, la patinoarul amenajat la Electroputere Mall. Și nu lăsați deoparte nici Centrul Istoric, căci aveți ce vedea!

Fiți la curent cu evenimentele din cadrul Târgului de Crăciun pe pagina oficială de Facebook și nu uitați să mergeți să-l vizitați.

Târgul de Crăciun Craiova 2019

Foto: Impact Image / Petruș Alin

Alte sugestii

#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj