Săptămâna Dragobetelui. Unde ieșim cu cei dragi


Luna dragostei, februarie, dar mai ales saptămâna de dinainte de Dragobete, vine la Craiova cu „întâmplări” pe toate gusturile. Adresate sau nu acestei sărbători, am selectat pentru voi evenimentele la care merită să mergeți în această perioadă, cu persoana dragă.

The Mono Jacks – lansare de album

Cum orice aniversare trebuie marcată așa cum se cuvine, cei de la Charger Classic Bar, care împlinesc trei ani de existență, au decis să-i readucă în fața craiovenilor pe cei de la The Mono Jacks. Cu această ocazie, trupa își va lansa și albumul cel mai recent, „Gloria”.

Locul: Charger Classic Bar/ Data: 20 februarie/ După ora 18:00/ Preț bilet; 60 de lei.

„Romeo & Julieta” – Casa de Cultură a Studenților

Un spectacol inedit, readus pe scenă la Craiova după premiera din anul 2017, este „Romeo și Julieta”, realizat de trupa de teatru TUBE. Piesa are loc în mai multe spații alăturate, unde scenele sunt jucate simultan, astfel că participanții pot să-și aleagă ce doresc să privească. Poftiți pe străzile Veronei și, cine știe, poate vă veți îndrăgosti, dacă nu ați făcut-o deja!

Locul: Casa de Cultură a Studenților/ Data: 21 februarie/ Ora 20:00/ Donație sugerată: 30 lei.

Concert Rahmaninov/ Ceaikovski

Ce poate fi mai plăcut decât să-ți iei persoana iubită de mână și să mergeți la un concert simfonic, care să vă poarte într-o poveste de vis? Propunerea noastră pentru vinerea aceasta este concertul cu lucrări din Rahmaninov și Ceaikovski, găzduit, bineînțeles, de Filarmonica „Oltenia” Craiova.

Locul: Filarmonica „Oltenia” Craiova/ Data: 21 februarie/ Ora 19:00/ Preţuri bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenți, seniori).

Olimpiada Națională de Thrash

Pentru îndrăgostiții de rock, metal și thrash, tot la Casa Studenților, de data aceasta în Backstage, are loc tradiționala Olimpiadă Națională de Thrash, devenită obicei în ultimii patru ani. Pe scenă vor urca trupele Damage Case, Slicer și Mental Disorder, pentru un show cu riffuri de chitară, bătăi de tobe și pentru o atmosferă cum numai la Craiova se poate face.

Locul: Casa de Cultură a Studenților/ Data: 22 februarie/ După ora 20.00/ Preț bilet: 25 de lei.

Seara Folk

Generația Folk, cunoscută fără îndoială publicului craiovean, care împlinește în acest an zece ani de existență, va veni duminică, în fața iubitorilor de folk, cu un spectacol de – ce altfel? – muzică folk. Cu prilejul acestei aniversări, Generația Folk pregătește și un album de studio, care va fi gata în curând.

Locul: Cafe-Teatru Play/ Data: 23 februarie/ Ora 19:30/ Intrarea liberă.

Dolju-n bucate cu dragoste, de Dragobete

Pentru cei din afara Craiovei, vă recomandăm o călătorie culinară, organizată în Calafat, chiar de Dragobete. "Dolju-n bucate", organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, revine cu bucate senzaționale, tradiționale, într-o nouă celebrare a gustului nostru de acasă. Toate la Casa de Cultură a municipiului Calafat, pe 24 februarie, de la 15:30.

Bonus: 5 locuri pentru o cină romantică românească

Dacă preferi mai degrabă o seară liniștită, romantică, la un pahar de vin și o mâncare bună, îți sugerăm să consulți lista noastră de restaurante de pe site. Cu toate astea, pentru o cină de Dragobete tradițional românească, ia în considerare o vizită la Oșanu, La Rocca, Casa Ghincea, Restaurantul Galaxy sau la Hanul Domnesc.

Foto: facebook.com, romanianfriend.com

Oșanu La Rocca Casa Ghincea Restaurant Galaxy Hanul Domnesc

Alte sugestii

Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș
Castrul de la Răcari – promovat, parc de aventură și traseu de biciclete, în Dolj
Evenimente #DeVăzut și #DeÎncercat în perioada aceasta, în Craiova