Târgul Meșterilor Populari, o sărbătoare a tradiției


Deja binecunoscut printre doljeni, Târgul Meșterilor Populari revine în acest weekend la Craiova cu o nouă ediție, care va reuni peste 70 de meșteșugari, într-o sărbătoare a tradiției și a obiceiurilor din România.

Vezi pagina evenimentului - Târgul Meșterilor Populari

Piața „William Shakespeare” va fi din nou gazda unei desfășurări de forțe pentru cei mai pricepuți dintre meșterii români din peste 13 județe, care vor aduce la Craiova piese de port, icoane, țesături, bunătăți tradiționale, goblenuri, ouă încondeiate, împletituri și multe altele.

Dincolo de a fi un eveniment cu tradiție, aflat deja la cea de-a 42-a ediție, Târgul Meșterilor Populari e și o călătorie în timp, a datinilor, a frumuseții și a iscusinței poporului român, de-a lungul vremii. Adevărate mostre de răbdare și de talent stau ascunse în obiectele lucrate fin, cu atenție, care parcă își grăiesc singure povestea pe care doar ele o știu.

Pe lângă obiectele expuse, vizitatorii târgului se vor putea bucura de ateliere demonstrative de lucru, de la cusut, țesut, încondeiat și cioplit în lemn, până la pictură pe lemn și sticlă. O experiență mai mult decât binevenită, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Și, până la urmă, ce e mai frumos decât să vezi cum ia naștere arta?

„Purtăm în noi locurile și lucrurile în mijlocul cărora trăim”, spun organizatorii de la Muzeul Olteniei – Secția de Etnografie, și bine zic. Căci fiecare dintre obiectele expuse e o parte mică din ceea ce suntem fiecare dintre noi și o parte mare din ceea ce este istoria meșteșugului românesc.

Hai și tu la târg, să redescoperi rădăcinile!

Foto: Discover Dolj, facebook.com/muzeul.olteniei

Alte sugestii

#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!
#TheShakespeareWay. Craiova devine capitala teatrului mondial între 19 și 29 mai
Noaptea Muzeelor, pe 14 mai la Craiova
#IstorieȘiTradiții. GAL Fest Calafat, la prima ediție. Războiul de Independență, comemorat inedit la Calafat
#Relax. Unde (mai) scăpăm de aglomerația din oraș