#ToamnăÎnDolj. Activități altfel pentru zilele ploioase


E foarte posibil ca vremea ploioasă din aceste zile să ne facă să stăm mai mult în casă sau indoor, în general, departe de vremea mohorâtă și tristă. Cu toate astea, e păcat să nu te bucuri de timpul petrecut cu tine însuți sau cu familia, iar noi ne-am gândit la câteva moduri extrem de plăcute în care poți face asta. Lasă-ne să te surprindem!

Fă o plimbare cu mașina pe la cele mai frumoase conace din Dolj

Dacă plouă, asta nu înseamnă că nu poți ieși la o plimbare cu mașina! Și de ce să nu faci asta atunci când ai niște locuri minunate de văzut în județ. Citește aici articolul nostru despre conacele pe care nu trebuie să le ratezi în Dolj și alege unde vrei să mergi. Nimic nu se compară cu o plimbare care ar putea înveseli și cea mai mohorâtă zi. 😊 
Stăpâni peste timp. 5 conace pe care trebuie să le vezi atunci când ajungi în Dolj

Răsfoiește o carte despre Craiova Veche

„Craiova de ieri, 1927-1947” este un album cel puțin interesant, atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii Băniei. Aflat la primul volum, semnată de Mircea Georgescu, Mihai Murărețu și Lucian Purcaru, cu prefața de Nicolae Mihai, el este disponibil prin comandă la numărul de telefon 0723.419.561, pe adresa olteniamea@gmail.com sau în reţeaua librăriilor „Cornul Abundenţei”, la Librăria „Elena Farago” şi la chioşcul din faţa Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”.

Totodată, puteți afla cele mai frumoase și interesante secrete ale Craiovei de pe pagina de Facebook Oltenia Mea, unde vă așteaptă o mică enciclopedie de povești și fotografii.
Facebook Oltenia Mea

Mergi la librărie

Că tot vorbim de cărți, nu ar fi o idee rea să petrecem mai mult timp printre ele. Încearcă o altfel de liniște și relaxare la Cărturești Craiova, unde te poți bucura de cărți, viniluri, jocuri interesante, albume și alte asemenea „delicatese” pentru minte, mai ales pe ploaie. Fii la curent cu noutățile lor aici:
Facebook Cărturești Craiova

Vizitează muzeele

Indiferent că vrei să afli secretele etnografice ale Olteniei, că vrei să descoperi civilizații pierdute sau specii pe care nu le-ai mai cunoscut până acum, că ești curios de arta modernă ori interesat de perioade specifice ale dezvoltării Olteniei, în Craiova îți stau la dispoziție cele trei secții ale Muzeului Olteniei, dar și Muzeul de Artă. Nu rata nimic de la ei și dă-le și câte un like pe Facebook. 
Facebook Muzeul de Arta Craiova Facebook Muzeul Olteniei

Iar dacă, la fel ca în cazul conacelor, vrei să te și plimbi un pic cu mașina, îți recomandăm un tur de forță al muzeelor din Dolj.
Turul marilor muzee

„Răsfoiește” The Internet Archive - https://archive.org/

Și, dacă nu te-am convins cu toate astea și preferi în continuare să rămâi în casa, încearcă să accesezi The Internet Archive, o platformă senzațională unde găsești, online, totul de la filme și muzică până la cărți și audiobook-uri și alte documente interesante.

Spor la descoperit!

Foto: facebook.com/olteniamea, /Cinema-Patria-Craiova-246517992176283, /CarturestiCraiova, conaculpopeci.ro, discoverdolj.ro

Alte sugestii

#CraiovaÎnvingePandemia. Maratonul de vaccinare, o dovadă de spirit civic și de solidaritate
GoCab Craiova, aplicația care te duce oriunde vrei în oraș
#GustulSărbătorilor. Produse de Paște pe care trebuie neapărat să le încerci
#HaiLaMuzeu (5) – Muzeul de Artă și Etnografie din Calafat, o nestemată a județului
#RedescoperimOrașul. 5 locuri de plimbare pentru primăvara asta