● Năpasta ● de I.L. Caragiale ●

● Năpasta ● de I.L. Caragiale ●


Gazdă:


Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Data și ora:

Despre

Triunghiul morții, cu obsesia justiției implacabile și a pedepsei imanente – iată ceea ce face ca suflul dens al celui mai longeviv spectacol al Naționalului craiovean să fie resimțit si azi, la 18 ani de la premieră, de un public sensibil la tragedia personajelor caragialiene.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
NĂPASTA
de I. L. Caragiale
Regia: Kincses Elemer
Scenografia: Lia Dogaru
Cu:
Costinela Ungureanu / Monica Ardeleanu
Dragoş Măceşanu
Adrian Andone
Cătălin Miculeasa

Anca (Monica Ardeleanu, Costinela Ungureanu), Gheorghe (Cătălin Miculeasa) și Ion Pădurarul (Adrian Andone) sunt pionii propriului destin, în care dragostea mincinoasă, setea de răzbunare și umilitudinea paroxistică reprezintă liantul unei drame pe drept cuvânt clasice.
★ ★ ★ ★ ★„Nebunul asumat este Ion şi în acest rol Adrian Andone îi urmează lui Valentin Mihali, o adevărată provocare. Strălucit rezolvată. Adrian Andone face o demonstraţie simplă de stări diferite, cu efecte multiple. Pe deoparte stârneşte râsul, pentru că, totuşi, omul râde şi de manifestările amuzante, în fond, ale unui semen afectat psihic, făcând-o cu seninătate şi fără vreun sens răutăcios… Sunt excelente, prin simplitate, trecerile de la omul nebun la cel normal, sobru, cu conştiinţă, ce se împotriveşte violenţei, pentru ca apoi să revină la forma subumană în care l-a adus nefericita conjunctură a semenilor.
Într-un fel, această fericită întâmplare a vieţuirii îndelungate a unui spectacol, impunând o schimbare a distribuţiei, pentru a-l duce mai departe, are o dubla semnificaţie. Mai întâi în privinţa efemerului din arta teatrală. Efemerul emoţiei unei reprezentaţii dar şi efemeritatea jocului pe scenă. Actorii îşi trăiesc viaţa în atâtea întruchipări şi acum publicul poate vedea cum unii pleacă şi alţii vin. Au fost Nataşa Raab, Valentin Mihali, Constantin Cicort, Tudorel Petrescu, de-acum ei rămân în amintirea celor care i-au văzut, rămân în cronici şi aşa cum i-a imortalizat o filmare. Vocea Nataşei Raab rămâne pe mai departe prezentă în spectacol prin cântecul de final.”
Marius Dobrin, La hanul enigmaticei Anca, revista Spectactor nr. 1/2018

Prețul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online.
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11
Telefon: 0251.413.677