● Obsesii ● regia Yiannis Paraskevopoulos


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

Trăiește fiecare sentiment la intensitatea maximă. Luptă cu depresia și nu se lasă învinsă. Are mult umor, uneori cam cinic, dar el o ajută să meargă mai departe.
Ea este Lora.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
OBSESII
de Claudiu Sfirschi- Lăudat
după texte de Margaríta Karapánou
Cu Cerasela Iosifescu
Regia Yiannis Paraskevopoulos
Decor și costume: Lia Dogaru
Asistent regie: Claudiu Sfirschi-Lăudat
Video: Vlad Lazarescu
Lora este personajul principal al piesei Obsesii inspirate de scrierile Margaritei Karapanou, care s-a luptat întreaga sa viață cu tulburarea maniaco-depresivă. Pornind de la fragmente răzlețe din romanele lui Karapanou, Claudiu Sfirschi-Lăudat a improvizat pe marginea lor, le-a dat un suflu nou și a creat un scenariu teatral. Cerasela Iosifescu, aflată la a patra colaborare cu regizorul grec Yannis Paraskevopoulos, trece natural de la un registru la altul, conturând un personaj deopotrivă sensibil și puternic, copilăros și înfricoșat, atrăgător și distant.
★ ★ ★ ★ ★”Cerasela Iosifescu e arc întins, strună vibrândă. Oscilând între extremele şi obsesiile Lorei, actriţa îşi dozează remarcabil forţele, îşi gradează mijloacele, schimbă cu naturaleţe registrele. Timp de o oră, asistăm la frământările şi tremurul Lorei. Fără patetism. Cu luciditate.” Maria Zărnescu, Revista Amfiteatru.
★ ★ ★ ★ ★”În acest univers al scrîșnirii tratate cu umor, regizorul grec Yannis Paraskevopoulos imaginează situații, creșteri și descreșteri în fiecare scenă, asigurînd interpretei nenumărate nuanțe și suprafețe contrastante. Într-unul dintre cele mai strălucitoare roluri ale carierei, Cerasela Iosifescu schimbă registrele din poignet, într-un spectru aparent nesfîrșit de intensități dramatice, concepînd un personaj de o remarcabilă mobilitate afectivă.” Cristina Rusiecki, Observator cultural.
★ ★ ★ ★ ★ ”Cerasela Iosifescu, în rolul Lorei, este acolo pe scenă, asistăm timp de o oră la frământările şi tremurul ei şi nu-i putem spune: Lora, termină dragă, nu mai dramatiza atât, hai că avem treabă! Pentru că patetismul Lorei nu îşi are finalitatea nici în compătimire şi nici în repulsie. Ci într-o – hai să-i spunem aşa, că tot ne aflăm în preajma unor trăiri psihice destructurante – bipolaritate de uz comun, cotidiană şi generală. Suntem instruiţi prin învăţare socială să rejectăm orice umbră de ataşament faţă de suferinţe intime, să rezolvăm repede pierderile resimţite şi să ascundem eforturile de reinvestire afectivă.” Carmen Corbu, B-Critic.

Producător: ARCUB – Centrul de Cultură al Municipiului București
**Spectacol recomandat publicului peste 16 ani.
Prețul biletelor este 45; 35; 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 44; 34; 24 lei pe platforma online.
https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/882
Deoarece situația se poate modifica zilnic, pentru a evita neplacerile cauzate de anularea spectacolelor si returnarea contravalorii biletelor, vă recomandăm să achiziționați biletele astfel:
 Online pe https://ebilet.tncms.ro/ebilet In cazul anulării reprezentației veți fi informați prin e-mail, iar contravaloarea biletelor va fi returnată automat.
Rezervare la numarul de telefon 0251413677 (Agenția teatrală). Biletele pot fi ridicate în ziua reprezentației
Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677
Program L-J 11:00-16:30, V-S 11:00-19:00, D- inchis
TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA