Bijuterii muzicale/ Eduard DABROWSKI dirijor


Data și ora:
Gazdă:

Parcul Nicolae Romanescu, Aleea Principală, Craiova, Romania

Despre

VINERI, 27 MAI 2022, ORA 19:00 - Parcul „Nicolae Romanescu” – Teatrul de Vară
Concert simfonic în cadrul „Zilelor Municipiului Craiova”, ediția a XXV-a
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII „OLTENIA”
DIRIJOR: EDUARD DABROWSKI
În program:
Richard Strauss: „Așa grăit-a Zarathustra”
Georges Bizet: Preludiu din suita „Carmen”
Johann Strauss II: Uvertura operetei „Liliacul”
Edvard Grieg: „Peer Gynt”, suita nr. 1 (selecțiuni)
Serghei Rahmaninov: Vocaliza
Johann Strauss II: Marș persan, op. 28
Johannes Brahms: Dans ungar nr. 5
Piotr Ilici Ceaikovski: „Valsul florilor” și „Pas de Deux” din baletul „Spărgătorul de nuci”
Johann Strauss II: Valsul „Voci de primăvară”, op. 410
Gioacchino Rossini: Uvertura operei „Bărbierul din Sevilla”
Piotr Ilici Ceaikovski: Baletul „Lacul lebedelor” (fragment)
- Intrarea liberă -

Eduard Dabrowski este un tânăr compozitor și dirijor român născut în Brașov, Transilvania. Este recunoscut în special pentru muzica filmelor-documentar „Sw!m” și „Banatul Montan”, filme a căror coloană sonoră se află disponibilă la nivel mondial pe toate platformele muzicale de pe toate continentele. Pe lângă acestea, are sub semnătură și muzică pentru diferite reclame, trailere sau chiar muzică destinată scenelor de concert.
Muzica sa a fost cântată de Orchestra Națională a Operei din Kiev, Orchestra Filarmonicii „Oltenia” Craiova și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța. Este, de asemenea, câștigătorul Concursului de Compoziție „Sabin Pautza”, ediția 2019. În ceea ce privește lumea dirijatului, Eduard este, din anul 2018, dirijorul permanent al orchestrei KamerArt, orchestră formată din elevi și studenți, cu care a ajuns să concerteze pe scena Ateneului Român. De asemenea, a dirijat orchestrele filarmonicilor din Craiova și Ploiești, cât și Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet din Constanța.
Eduard este și câștigătorul Concursului de Dirijat „Ionel Perlea”, ediția 2017. Licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, Eduard a reușit să aibă o activitate însemnată în lumea muzicală românească, fiind și îndrumat de profesori de seamă ce spuneau despre el următoarele: „Eduard s-a dovedit a fi un element cert pentru viitorul muzicii românești” – Cristian Mandeal; „Muzica lui Eduard are un potențial creativ deosebit, lucrările sale fiind scrise cu talent, intuiție muzicală și har” – Dan Dediu.