Expoziție foto gratuită: Ocupații tradiționale din Oltenia

Expoziție foto gratuită: Ocupații tradiționale din Oltenia


Gazdă:


Calea Severinului, nr. 5A, Craiova, Craiova 200233, Romania

Data și ora:

Despre

Expoziția foto OCUPAȚII TRADIȚIONALE DIN OLTENIA - ÎN FOTOGRAFII DOCUMENT este în drumul tău spre relaxare! Vino în Centrul Comercial Auchan Craiovița să o vizitezi în orice zi, din 21 iulie până pe 15 septembrie. Intrarea este liberă. 

Despre expoziție:
Vremurile pe care le trăim au adus cu ele multe schimbări. Fiecare individ, dar și fiecare afacere sau instituție au fost obligate să își regândească activitatea și modalitatea de a-și servi publicul. Este și cazul Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova. Aceștia și-au dorit să continue activitățile culturale și să le ofere craiovenilor posibilitatea de a admira expoziții și lucrări. De aceea, până pe 15 septembrie, galeria comercială va găzdui expoziția "Ocupații tradiționale din Oltenia - În fotografii document" cu intrare liberă. 

Expoziția prezintă o filă din istoria ocupațiilor tradiționale din lumea satului oltenesc de la finele secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. În expunere sunt prezentate aproximativ 40 de fotografii din arhiva fotografică a Secției de Etnografie, una extrem de bogată de altfel, care surprind muncile câmpului, creșterea animalelor, albinăritul, pescuitul, culesul din natură, prelucrarea pietrei și a fierului.

Narațiunea fotografică vine să întregească discursul științific și documentar asupra modelelor și nuanțelor istorice, sociale și cultural-tradiționale ale provinciei prezentate deja în cadrul expoziției permanente amenajate la Secția de Etnografie a muzeului. Cuprinderea etnografică a acestui material fotografic este reprezentată de imagini tradiţionale din sudul Doljului, de la Desa, Dobridor, din Gorj, Olt şi Mehedinţi. Imaginile se referă la ocupaţiile preeminente ale locuitorilor Olteniei și fac parte din fondul documentar al Secţiei de Etnografie, (Muzeul Olteniei Craiova), al Muzeului Judeţean Gorj, al colecţiilor particulare (colecţiile familiilor Gâscan, Nedelcu, Gâltan etc.), precum şi al documentelor selectate în cercetările etnografice derulate în ultimii ani de specialiştii de la ”Casa Băniei”.

„Menirea educatorului de muzeu este de a traduce obiectele și contextele lor, de a le da un sens educativ, de a le transpune din obiecte cu valoare materială în obiecte vii, care pot povesti”.

Alte sugestii

19 Mar
Frumoasa din pădurea adormită
Eveniment pentru copii
Începe la 10:30  |  Casa Armatei, Strada Marin Sorescu 2, Craiova 200642, România
21 Mar
Frumoasa din pădurea adormită
Eveniment pentru copii
Începe la 10:30  |  Casa Armatei, Strada Marin Sorescu 2, Craiova 200642, România
Vezi mai multe evenimente