● Profu de religie ● în Grădina TNC


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

Stagiunea Estivală în 🌿Grădina TNC🌿

Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți. La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă.  Este războiul tuturor contra tuturor.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

PROFU’ DE RELIGIE

de Mihaela Michailov
regia și scenografia Bobi Pricop
muzica Bobi Pricop

Cu Marian Politic, Romanita Ionescu, Raluca Paun, Catalin Vieru, Macesanu Dragos Valentin.

★ ★ ★ ★ ★ Ideea piesei îi aparţine dramaturgului Mihaela Michailov şi e importantă nu doar ca problemă filosofică (ce e adevărul?), ci mai cu seamă în contextul conflictelor repetate între adevărul propovăduit de educatori (scoală, biserică, familie) şi realitatea vieţii de şcolar. (…) Urmând cursul unui crescendo bine calibrat spectacolul sugerează convingător bruiajul de care are parte adevărul într-o societate nesigură pe principiile propovăduite care fragilizează condiţia umană. O face în afara moralizării, cu un haz bine controlat… de necaz.”
Doina Papp, „Profu de religie“, un spectacol despre dogmă şi adevăr, rev. „Adevărul.ro”, 15 dec.2013

★ ★ ★ ★ ★„Bobi Pricop menţine în permanenţă un ritm frenetic al acţiunii, la început şi prin ştirile prezentate cu haz de Marian Politic, apoi construind un veritabil vârtej al circului mediatic, în jurul „cazului”de corupţie sexuală. Nici vorbă de timpi morţi, spectatorul este ţinut cu sufletul la gură, iar actorii sunt perfect conectaţi şi impecabili în multiplele ipostaze pe care fiecare le are de interpretat.
Cornel Mihai Ungureanu, „În căutarea frenetică, naţională, a adevărului Marei”, rev. SpectActor, nr.3 (26) / 2013, pag. 5

★ ★ ★ ★ ★ „Reluând clișee din viața de zi cu zi, Pricop ne pune față în față cu idei și concepte de care ne lovim tot timpul, și pe care tocmai de aceea nu le mai vedem la adevăratele dimensiuni, în adevăratele culori. Mass-media devine din ce în ce mai mult o unealtă de manipulare a informației, iar emisiunile de știri au din ce în ce mai mult caracteristici de entertainment. Cum ne mai putem găsi un adevăr al nostru atunci când toți ceilalți l-au numit deja într-un fel? Cum ne putem debarasa de etichete, de idei preconcepute, sau de prejudecăți, atunci când întreaga societate le îmbrățișează?”
Lia Boangiu, „Adevărul e în joc”, rev. SpectActor, nr.3 (26) / 2013, pag.10

🔴 Prețul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online. https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/819

📞 Contact Agenția teatrală: 
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0351.881.000
Program: 
Luni-Vineri 11:00-14:00