Premieră Amortals – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova

Premieră Amortals – Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova


Gazdă:


Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Data și ora:

Despre

Proiect de artă activă.
Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Colegiul Național „Unirea” din Tunu-Măgurele vă prezintă premiera Amortals, un spectacol de Bogdan Georgescu
Vă prezentăm, în premieră absolută, spectacolul Amortals* (+15), un proiect de artă activă queer de Bogdan Georgescu.
După 3 reprezentații la Turnu-Măgurele, ultima reprezentație va avea loc în Sala I.D. Sîrbu a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, duminică 10 aprilie – ora 17.00. Intrare liberă, pe bază de rezervare, aici: ebilet.tncms.ro/ebilet

*Disclaimer: datorită conținutului și tematicilor abordate în spectacolul Amortals, acesta nu este recomandat persoanelor cu vârsta mai mică de 15 ani (+15). Spectacolul nu conține scene de nuditate, violență sau limbaj explicit.
Tema de cercetare a spectacolului este cum crești ca persoană queer într-un oraș în care s-ar putea să fii una dintre puținele persoane queer și unde toată lumea cunoaște pe toată lumea.
Dacă ai avea posibilitatea să trăiești pentru totdeauna, cum ar arăta o zi obișnuită din viața ta eternă? Cum ar arăta lumea? Cine-ai fi tu? Amortals explorează insinuările din prezent ale unei disto/uto-pii atât de dezirabile/înfricoșătoare, pentru care adolescenții se confruntă și se-antrenează. În fiecare zi. Azi.
Echipa artistică – Sabina Lazăr, Alice Monica Marinescu, Cabiria Morgenstern, Bogdan Balla, Alex Bălă, Paul Dunca, Irina Gâdiuță, Andra Tarara. Manager proiect: Adina Marincea. Manager comunicare: Nicoleta Ionescu. Facilitator comunitar: Anamaria Pălăduș (Asociația Urbanium Turnu-Măgurele). Mulțumiri speciale: doamnei directoare Nicoleta Marinescu și elevilor Colegiului Național „Unirea” din Turnu-Măgurele, Monei Brandt, Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Stagiunea de Teatru Politic 2021-2022 face parte din proiectul „Perifeeria”, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, care își propune facilitarea accesului la cultură și dezvoltarea capacității de (auto)reprezentare prin teatru pentru grupuri și categorii marginalizate din punct de vedere social, economic și cultural.
Parteneri proiect: Centrul de Teatru Educațional Replika, Reactor de Creație și Experiment Cluj-Napoca, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Compania Morten Bruun Norvegia, Asociația Constantin Hamangiu Bârlad, Asociația Urbanium Turnu Măgurele, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Baricada, Scena9, CUTRA, Centrul Național al Dansului din București.
***
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.
Proiectul se desfășoară în perioada mai 2021 - octombrie 2022. Valoarea sprijinului financiar nerambursabil este 900.405,9 lei (182.972,14 euro).
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.
În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.
Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.