#PentruCinefili. Filme de Oscar la cinematografele din Craiova


Cinematografele din întreaga țară s-au redeschis, astfel că cinefilii sunt mai mult decât fericiți că locurile lor preferate sunt din nou disponibile.

La Craiova, cinematografele Patria, Inspire Mercur și Inspire VIP Electroputere și-au redeschis porțile cu filme proaspete, unele chiar de Oscar, iar voi vă puteți bucura din nou de experiențele confortabile și liniștite din locațiile amintite.

Am aruncat și noi o privire pe lista filmelor și avem câteva recomandări pentru voi. Le-am văzut și ne-au plăcut, astfel că am decis să nu păstrăm doar pentru noi sugestiile.

Patru prieteni, profesori la aceeași școală din Copenhaga, își pun în cap să încerce un experiment curajos: să-și îmbunătățească viața socială și profesională încercând să aplice teoriile unui psihiatru. Anume, să-și păstreze o alcoolemie constantă pentru a deveni mai creativi și mai interesanți pentru oamenii din jur, dar și pentru ei înșiși. Ceea ce urmează nu putem decât să vă lăsăm să aflați, căci cei patru protagoniști intră cu adevărat într-o poveste demnă de spus și, mai ales, de ecranizat. Filmul danez a luat, în acest an, premiul Oscar pentru cel mai bun film internațional și cel pentru cel mai bun regizor. De peliculă vă veți îndrăgosti instantaneu, mai ales că unul dintre personajele principale este actorul Mads Mikkelsen, cunoscut din serialul Hannibal, dar și din faimoasele reclame Carlsberg.

Cât de mult îți dorești să faci ceea ce îți place? Este întrebarea pe care filmul de animație ne-o adresează în mod indirect și la care, spre finalul filmului, aflăm și răspunsul. Povestea spusă este cea a lui Joe Gardner (a cărui voce este dată de cântărețul și actorul Jamie Foxx), care visează să devină cântăreț de jazz. Visul lui este aproape de a se îndeplini atunci când suferă un accident și intră într-un spațiu necunoscut, practic de tranziție între existență și non-existență. Alături de el vine și un ghid pe care trebuie să-l ajute să-și dea seama cât de frumoasă este viața, asta ca să se poată întoarce, la rândul lui, înapoi în propria viață pentru a-și îndeplini visul. „Soul” a primit statueta de aur pentru cel mai bun film de animație, pentru soundtrack original și pentru cel mai bun sunet.

„Ținutul nomazilor” este o dramă impecabilă despre oamenii care aleg să abandoneze viața așa cum o știm noi și pleacă să-și desfășoare existența în rulote. E povestea unei opțiuni de viață pe care din ce în ce mai mulți oameni încep să o adopte, având în vedere libertatea de mișcare și independența oferită. Filmul vorbește despre o femeie de peste 60 de ani care, după ce a pierdut totul în timpul recesiunii, pleacă prin vestul Americii și se bazează numai pe camioneta ei, care îi devine casă. Alături de alți nomazi precum ea, descoperă alte sensuri și alte semnificații ale vieții. Filmul a fost recompensat cu nu mai puțin de șase Oscaruri, dintre care cel mai important rămâne cel pentru cel mai bun film.

Pe lângă aceste producții, alte și alte filme vă așteaptă în cinematografele din Craiova, iar programul îl puteți consulta pe paginile de Facebook ale locațiilor. Vizionare plăcută!
Inspire Cinema Electroputere - facebook Inspire Cinema Mercur - facebook Cinema Patria Craiova - facebook

Alte sugestii

Destinații de vis de pe Aeroportul Internațional Craiova
#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului