Unde ne mai răcorim vara, în Dolj


Verile în Dolj pot fi dificile, dar nimic din ce oamenii locului n-au putut îmblânzi. Zona de câmpie, aridă pe timpul verii, atrage temperaturi dintre cele mai ridicate, însă soluții există. Și încă multe! Uită de caniculă şi de statul în casă și ieși afară, în locuri în care să te răcorești. Știm noi câteva:

Parcurile și Grădina botanică

Există multe parcuri în Dolj, însă cele mai impunătoare sunt, în mod categoric, cele din Craiova. Parcul „Romanescu” are o istorie de peste 100 de ani și este cel mai mare parc natural din Europa de Est. Aici poți merge printr-o natură spectaculoasă, poți face o plimbare cu barca pe lac, te poți relaxa la una dintre terase sau poți, pur și simplu, să-ți iei o pătură și să te așezi pe iarbă, la umbra copacilor. În Craiova te mai așteaptă două parcuri mari, cu activități diverse: Parcul Tineretului și Parcul „Hanul Doctorului”. Grădina Botanică este și ea un alt loc ideal pentru plimbare şi pentru observarea diverselor exemplare din floră, dar și pentru jogging, având o pistă special realizată pentru amatorii de alergare.

Parcuri și grădini

Piscinele

Nevoia de temperaturi mai scăzute a dus la apariția mai multor piscine în județ, în ultimii ani, și bine a făcut! Poți opta să mergi să înoți pentru câteva ore sau să-ți petreci întreaga zi departe de agitație, împreună cu familia și cu prietenii. Dintre ele, îți amintim: Piscina Valencia (zona Metro), Piscina Sânziana (cartier Sărari), Ștrandul Hanul Doctorului (lângă Parcul „Hanul Doctorului”), Imperial Summer (Podari), Piscina NOA (Centura de Nord, zona Aeroport), Chicago Pub & Events (Malu Mare), Fanty Beach (Ișalnița), Plaja la Cetate (Cetate), La Cișmea (Mârșani), Magic Land (Almăj), Plus Aqua (zona Metro), Waterpark Craiova (Parcul Tineretului, Piscina ROUA (Perișor), Piscina Mirage Ballroom (Malu Mare).

Piscine

Complexurile de agrement

În cazul în care îţi doreşti mai mult decât o piscină, ci plănuieşti mai multe zile de relaxare și timp de calitate, există și pentru asta soluții. „La Ciupagi”, situat în Ciupercenii Vechi, este un complex de vacanță în care există activități pentru toate vârstele, de la hrănitul animalelor, până la pescuit ori vânătoare. Totodată, în comuna Bulzești, există complexul „Un colț de rai”, care reunește, de asemenea, activități de agrement și servicii de cazare. Locurile sunt departe de agitaţia urbană, de trafic şi de zgomot, astfel încât vei avea parte de o experienţă autentică în natură.

Spații de agrement

Alte sugestii

Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului
#BikesOut. La început de iunie, pedalăm iarăși în Bănie!