#HaiLaMuzeu (4). Secția de Istorie-Arheologie, locul unde ne învățăm trecutul


Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei din Craiova este una dintre cele mai interesante, atât ca spațiu expozițional, cât și ca obiecte prezentate.

Așadar, dacă vrei să afli cine suntem și cum am ajuns aici, te sfătuim să vii să vizitezi acest muzeu, ridicat la 1906. Din vremuri vechi, până la Mihai Viteazul și mai încoace, până la epoca modernă și contemporană, specialiștii de la Istorie-Arheologie au știut cum să aranjeze viața din trecut astfel încât ea să fie cât mai atractivă.

Cele mai frumoase exponate ce țin de istoria noastră se află aici, o vizită la muzeu fiind o lecție de istorie veritabilă, nu doar pentru elevi, ci și pentru cei care doresc să învețe și să-și reamintească cine suntem cu adevărat.
Muzeul Olteniei - Secția de Istorie-Arheologie

Colecțiile prezente la această secție merg de la cele arheologică și medievală și până la cea de numismatică. Oltenia Preistorică, Redescoperă Istoria și Oltenia Rediviva sunt, de altfel, expoziții de bază ale muzeului care nu trebuie ratate. Nu întâmplător am lăsat la urmă colecția modernă-contemporană, care conține, printre altele, Fondul Titulescu, cu 1.029 de piese legate de marea personalitate românească, dar și o punere în scenă inedită a perioadei comuniste din România, atât pentru nostalgici, cât și pentru cei care vor să învețe, poate, lucruri neștiute despre acea perioadă.

Ceea ce au încercat și, de altfel, și reușit specialiștii de la această secție a fost să reproducă perfect frumoasa epocă a domnilor și domnițelor din belle epoque, atunci când străzile Craiovei aveau realmente un farmec aparte. Puteți descoperi, așadar, bufeturile, strada Unirii, îmbrăcămintea caracteristică vremurilor și frumusețea unei atmosfere altfel.

Din fericire, dacă nu reușiți să ajungeți curând la Secția de Istorie-Arheologie, la dispoziție vă stă și turul virtual excelent realizat pe site-ul oficial al muzeului.
Muzeul Olteniei - Tur Virtual

Vă reamintim că Secția de Istorie-Arheologie, la fel ca și celelalte secții ale Muzeului Olteniei, este deschisă publicului de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00. Nu uitați nici de pagina de Facebook a Muzeului Olteniei, unde veți afla cele mai recente informații despre expoziții, evenimente și, de ce nu, lucruri inedite despre exponate.
Muzeul Olteniei - Facebook

Foto: muzeulolteniei.ro

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului