Restaurante din Craiova incluse în Ghidul Gault&Millau 2019


Ghidul Gault&Millau este un ghid gastronomic internațional, care a fost publicat pentru prima dată în Franța, în urmă cu 50 de ani. Ideea le-a aparținut lui Henri Gault și Christian Millau, doi jurnaliști pasionați de arta culinară. Ghidul a fost promovat de chefi celebri, printre care și Paul Bocuse, iar în acest moment este prezent în peste 25 de țări de pe cinci continente. În România, este cea de-a doua ediție a ghidului, cu un număr dublu de restaurante selectate, față de 2018.

Pe 24 iunie a avut loc gala Gault&Millau, în cadrul căreia a fost lansată ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România. 275 de restaurante și localuri POP din 15 orașe au fost selectate în ediția 2019 a celebrului ghid. O echipă mixtă de 17 evaluatori români și internaționali au selectat localurile care au primit puncte și bonete cu echivalare și recunoaștere internațională.

Restaurantele primesc puncte de la 0 la 20, dar doar cele care depășesc 10 puncte sunt incluse în ghidul Gault&Millau. De asemenea, se mai acordă și bonete, respectiv 1 bonetă pentru localurile cu note între 11 și 12.5, 2 bonete pentru cele cu note între 13 și 14.5, 3 bonete pentru restaurantele cu note între 15 și 16.5, 4 bonete pentru cele cu note între 17 și 18.5. Punctajul maximum de 5 bonete se acordă pentru restaurantele cu note între 19 și 19.5, iar cele cu punctaj între 10 și 11 nu sunt recompensate cu bonete.

Pe lângă restaurante, pe listă mai apar și localurile POP, care nu primesc puncte și nici bonete. POP este un concept lansat internațional de Gault&Millau și se referă la localuri relaxate, cu meniuri de calitate, deseori specializate și cu detalii care completează experiența culinară – design inedit, o selecție deosebită de vinuri sau cocktailuri creative.

Accesează site-ul Gault&Millau

În premieră, din Craiova au fost selectate patru restaurante în Ghidul Gault&Millau 2019: Nobel Cuisine, The Manor, Epoca Steak House&Wine și Excelsior.

De asemenea, la secțiunea POP, Craft Pub și Iberico au fost incluse pe lista francezilor.

Localurile craiovene s-au remarcat prin meniul special, serviciu, raportul calitate-preț, dar și atmosferă.

sursa: www.lupamea.ro

Vezi pagina NOBEL cuisine
Vezi pagina The Manor Restaurant & Lounge
Vezi pagina Epoca Steak House and Wine Bar
Vezi pagina Restaurant Excelsior
Vezi pagina CRAFT
Vezi pagina IBERICO

Alte sugestii

#CraiovaVibrează. IntenCity, primul festival de amploare organizat pe Stadionul „Oblemenco”, în august
Vacanță cu activități pentru cei mici
De la bucate, la dansuri și costume. Săptămâna tradițiilor, în Dolj
#Donează. CJ Dolj susține donarea de sânge, de Ziua Mondială a Donatorului
Lucruri #cool de văzut la început de vară. Focus pe #ZiuaCopilului