Aeroportul Internațional Craiova

Aeroportul Internațional Craiova

Companie de transport


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Calea București 325, Craiova 200621, România

Telefon

Despre

Aeroportul Internațional Craiova deschide poarta oltenilor către Europa și nu numai.
Aeroportul Internațional Craiova a fost și va rămâne cel mai important nod de conexiune pentru olteni, aflându-se într-un proces de dezvoltare continuă determinat de evoluția și necesitățile locale atât pentru pasagerii de leaisure cât și pentru diaspora și pasagerii corporate.

Situat la o distanță de 7 km de centrul orașului Craiova, de-a lungul traseului Craiova – București, aeroportul deservește întreaga zonă a Olteniei, respectiv cele cele 5 județe : Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea și nu numai, infrastructura rutieră și feroviară în plină dezvoltare făcând posibilă deplasarea și din/către zonele limitrofe: Bulgaria, Serbia, Timișoara, Argeș etc.

În acest moment pe Aeroportul Internațional Craiova operează compania aeriană Wizz Air cu două aeronave de tip Airbus A320 cu o capacitate de 178 de locuri/avion, acoperind o plajă de 10 destinații europene: Roma, Paris, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Birmingham, Londra, Bergamo, Bologna și Koln. 

Adițional din iunie, săptămânal vor decola către destinații exotice de vacanță o serie de chartere operate de companii românești: Tarom, Hisky, Anima Wings, Air Connect etc, oferindu-le astfel oltenilor posibilitatea de a călători către plajele însorite din Egipt, Grecia, Turcia și de anul acesta – Tunisia. 

Considerat drept principala poartă de intrare a investitorilor din Oltenia, aeroportul s-a dezvoltat permanent, principalele obiective vizate fiind atât mobilitatea și accesibilitatea locuitorilor, cât și a marilor corporații din zona. Prin investițiile demarcate se dorește creionarea unui important pol de dezvoltare economică al României. Odată realizat, noul terminal va ajuta la atingerea obiectivului principal: acela de a atrage investitori și turiști, nu numai în județul Dolj, ci în întreaga regiune Oltenia.

Photo Gallery

Alte sugestii

Autogara A.C.O.T.P. Dolj (Bacriz)

Companie de transport

Autogara Sud II

Companie de transport

Autogara Craiova Nord (Autogara Pelendava Nord)

Companie de transport

Gara Craiova

Companie de transport

Podul Calafat-Vidin

Companie de transport / Obiectiv arhitectural