#LaScenă. Ce spectacole și concerte mai vedem
Scenele din Craiova și-au reluat, ușor-ușor, programul, și ne propun proiecte, spectacole și concerte interesante. Vă propunem și noi să vă reconectați la lumea culturală a Băniei printr-un tur de forță al scenelor Teatrului Național, Teatrului „Colibri”, Filarmonicii Oltenia și Operei Române Craiova, online sau offline.
Începem cu Teatrul Național „Marin Sorescu”, ce le propune spectatorilor, începând de pe 15 ianuarie, un proiect ambițios și inteligent, unic în lume, numit HEKTOMERON, un maraton teatral desfășurat pe durata a 100 de zile, cu 100 de povești din „Decameronul” de Giovanni Boccaccio. La acesta vor contribui 100 de regizori din tot atâtea țări. În colaborare cu actorii TNC, va fi regizată o unică temă umană și culturală care evidențiază un comunitar spirit rezistent al omului silit să treacă prin pandemia mondială.
Pe lângă cele 100 de episoade, a câte 14 minute fiecare, vor fi prezentați actori, scenografi, dramaturgi și teatre din țările participante, motiv pentru afirmarea identității culturale a țărilor participante la acest temerar proiect.
Proiectul va fi finalizat printr-un spectacol maraton de 25 de ore, în data de 26 aprilie 2021, iar întreaga desfășurare a HEKTOMERON va putea fi urmărită pe www.hektomeron.com.
Pe lângă HEKTOMERON, puteți viziona spectacolele din repertoriu, pe care le găsiți pe site-ul oficial.
Ianuarie sună promițător și pentru Teatrul „Colibri” din Craiova, care vine, la finele ei, și cu o premieră, „Zâna Tăiețeilor”. Aceasta va fi pusă în scenă sâmbătă și duminică, 30 și 31 ianuarie, însă până atunci puteți urmări, tot pe scena Teatrului „Colibri”, piesele „Prințul Broască” (23 ianuarie) și „De-aș fi Scufița Roșie” (24 ianuarie). Fiți la curent cu restul programului pe pagina de facebook Colibri.
Nici Filarmonica Oltenia nu se lasă mai prejos și a pregătit publicului, pentru ianuarie, tradiționalele concerte de vineri, atât coral, cât și simfonic. Veți putea asculta, astfel, operele lui Robert Schumann, cât și mai multe compoziții pentru cor, în două vineri consecutive. Detalii despre concerte, dar și despre programul pe celelalte luni, găsiți pe site-ul oficial al filarmonicii, dar și pe facebook.
Nu în ultimul rând, ne îndreptăm atenția către Opera Română Craiova, care realizează spectacole atât offline, cât și online. Canalul de YouTube al instituției este ofertant și pune la dispoziția amatorilor înregistrările mai multor spectacole precum Carmina Burana de Karl Orff, Tosca de Puccini, Liliacul de Strauss sau Gala de operă.
Pentru operele viitoare, vă recomandăm să fiți cu ochii pe pagina de facebook a Operei, dar și pe site-ul oficial.
Foto: facebook.com/operacraiova, facebook.com/filarmonicaolteniacraiova, facebook.com/TeatrulColibri, facebook.com/tncms.oficial, pxhere.com.