● Năpasta ● în Grădina TNC


Dates and Hours:
Host:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

About

Stagiunea Estivală în 🌿Grădina TNC🌿

Cel mai longeviv spectacol din repertoriul Teatrului Naţional "Marin Sorescu", ce a avut premiera in urma cu 18 ani, într-o nouă formulă: Costinela Ungureanu/ Monica Ardeleanu, Dragoş Măceşanu, Adrian Andone, Cătălin Miculeasa.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
NĂPASTA

de I. L. Caragiale
Regia: Kincses Elemer
Scenografia: Lia Dogaru

Cu:
Costinela Ungureanu/ Monica Ardeleanu
Dragoş Măceşanu
Adrian Andone
Cătălin Miculeasa.

Triunghiul morții, cu obsesia justiției implacabile și a pedepsei imanente – iată ceea ce face ca suflul dens al acestui spectacol longeviv al TNC să fie resimțit si azi, la 18 ani de la premieră, de un public sensibil la tragedia personajelor caragialiene. Anca (Monica Ardeleanu, Costinela Ungureanu), Gheorghe (Cătălin Miculeasa) și Ion Pădurarul (Adrian Andone) sunt pionii propriului destin, în care dragostea mincinoasă, setea de răzbunare și umilitudinea paroxistică reprezintă liantul unei drame pe drept cuvânt clasice.

★ ★ ★ ★ ★„Nebunul asumat este Ion şi în acest rol Adrian Andone îi urmează lui Valentin Mihali, o adevărată provocare. Strălucit rezolvată. Adrian Andone face o demonstraţie simplă de stări diferite, cu efecte multiple. Pe deoparte stârneşte râsul, pentru că, totuşi, omul râde şi de manifestările amuzante, în fond, ale unui semen afectat psihic, făcând-o cu seninătate şi fără vreun sens răutăcios… Sunt excelente, prin simplitate, trecerile de la omul nebun la cel normal, sobru, cu conştiinţă, ce se împotriveşte violenţei, pentru ca apoi să revină la forma subumană în care l-a adus nefericita conjunctură a semenilor.

Într-un fel, această fericită întâmplare a vieţuirii îndelungate a unui spectacol, impunând o schimbare a distribuţiei, pentru a-l duce mai departe, are o dubla semnificaţie. Mai întâi în privinţa efemerului din arta teatrală. Efemerul emoţiei unei reprezentaţii dar şi efemeritatea jocului pe scenă. Actorii îşi trăiesc viaţa în atâtea întruchipări şi acum publicul poate vedea cum unii pleacă şi alţii vin. Au fost Nataşa Raab, Valentin Mihali, Constantin Cicort, Tudorel Petrescu, de-acum ei rămân în amintirea celor care i-au văzut, rămân în cronici şi aşa cum i-a imortalizat o filmare. Vocea Nataşei Raab rămâne pe mai departe prezentă în spectacol prin cântecul de final.”
Marius Dobrin, La hanul enigmaticei Anca, revista Spectactor nr. 1/2018


🔴 Prețul biletelor este 25 lei (15 lei redus pentru elevi / studenți / seniori) la Agenția teatrală, și 24 lei pe platforma online.

Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11
Telefon: 0351.881.000
Program: 
Luni-Vineri 11:00-14:00