Traseu Craiova - Braniște - Podari - Pădurea Ciumați - Pădurea Măturici - Pădurea Bucovăț

Traseu Craiova - Braniște - Podari - Pădurea Ciumați - Pădurea Măturici - Pădurea Bucovăț


Craiova - Braniște - Podari - Pădurea Ciumați - Pădurea Măturici - Pădurea Bucovăț

Distanță: 48 km
Diferență de nivel: aprox. 350 m
Durată: 3h 30 min – 4h
Dificultate: redusă 
Traseul pe Strava Traseul pe Bikemap

Cu o lungime de 48 de kilometri, traseul este unul cu o dificultate redusă.

Pornind din centrul Craiovei, itinerarul propus străbate Parcul Tineretului și trece prin fața Mănăstirii Coșuna,  în curtea căreia au fost descoperite vestigiile fortificației romane Pelendava.

Înainte de podul dintre Craiova și Bucovăț, traseul iese din drumul județean și continuă către Sud-Est, urmând linia digului de pe malul stâng al râului Jiu, până în localitatea Braniște. 

De aici, pentru o distanță scurtă, se merge pe drumul european E79, pentru a traversa Jiul către localitatea Podari, aici fiind și ultimul punct în care mai este posibilă alimentarea cu apă / alimente.  

În continuare, ruta se separă din E79, continuând pe asfalt până în Satul de vacanță Giangalia, acolo unde se intră în prima pădure, Ciumați, pe care o străbatem de la Est la Vest pe drumuri forestiere în stare bună. 

Scurte traversări ale unor porțiuni de câmp asigură trecerea, pe rând, în Pădurea Criva (aici, traseul își modifică direcția din Est-Vest în Sud-Nord), apoi Pădurea Măturici și, în final, Pădurea Bucovăț. La intrarea în aceasta din urmă, se recomandă atenție sporită la traversarea drumului județean 552. 

NOTĂ: Cea mai mare parte a traseului se desfășoară în interiorul sitului de importanță comunitară  ROSCI0045 Coridorul Jiului, astfel încât trebuie urmate regulile specifice acestor zone de protecție, incluzând aici: deplasarea strict pe drumuri forestiere / poteci, interdicția de a aprinde focul, de a rupe/ tăia scoate din rădăcini arbori, de a aduna material lemnos pentru foc, de a arunca deșeuri, de a perturba liniștea (prin strigăte, pocnitori, folosirea de echipamente audio), de a colecta plante protejate.
Mai multe detalii pot fi solicitate administratorului ariei protejate: Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă Dolj

Similar Suggestions

Traseu Craiova - Bucovăț - Palilula - Podari - Bucovăț