Artiști de pus în ramă


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

Proiectul „Artiști de pus în ramă”, care cuprinde lucrări de Silviu-Cristian Mirescu, este inspirat de provocările lansate de marile muzee ale lumii care au încurajat publicul să refacă, în moduri cât mai creative, opere de artă, utilizând resursele minimale disponibile acasă, în atât de lungile perioade de carantină când oamenii își petreceau timpul în izolare. Proiectul este menit să pună în valoare două instituții de cultură prestigioase din Municipiul Craiova: Muzeul de Artă și Opera Română Craiova.

Esența acestui proiect este de a realiza cu artiști ai Operei Române Craiova o „ipostază recreată” a unui tablou din patrimoniul Muzeului de Artă din Bănie. Practic nu s-a dorit o replică apropiată de realitatea unei opere de artă, ci constituirea unui mesaj-îndemn adresat publicului pentru a-și regăsi liniștea și meditația în interiorul Muzeului de Artă și de a se delecta cu rafinamentul interpretativ oferit de artiștii Operei Române Craiova.

Sunt recreate prin ipostaze diferite 36 de tablouri din valoroasa colecție a Muzeului de Artă din Craiova. „Personajele” care au interpretat „roluri” din tablouri sunt 37 de artiști ai Operei Române Craiova.

Vernisajul expoziției va avea loc duminică 28 noiembrie la ora 17.00, în foaierul Teatrului Național Marin Sorescu și precedă spectacolul de operetă „Logodnicul din lună” de Eduard Künneke, susținut de Opera Română Craiova în sala Amza Pellea.
https://www.facebook.com/events/390886079432036

Intrarea la vernisaj este liberă în limita spațiului disponibil. Conform măsurilor dispuse de autorități, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Este necesar ca participanții să poarte masca de protecție și să păstreze distanța față de ceilalți.