Expoziție de pictură „Purtător de apa vieții“


Data și ora:
Gazdă:

Casa Chirchiubeșa Palada, Strada Alexandru Macedonski 28, Craiova 200383, România

Despre

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj deschide miercuri, 24 februarie, ora 13.00, la Galeriile „Cromatic“, expoziția de pictură „Purtător de apa vieții“, realizată de Daciana Ungureanu, sub egida Asociației Seniori Art Craiova, cu sprijinul Muzeului Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu“ și al Școlii Populare de Artă Gorj.
Curatorul expoziției este pictorița Mariana Montegaza. Participă: artistul plastic Ovidiu Bărbulescu, Nicolae Marinescu – directorul Revistei „Mozaicul“, muzeograful Dorina Cioplea-Văduva. Acordurile muzicale de violoncel și chitară vor completa dimensiunea plastică a evenimentului, în interpretarea soliștilor Mircea Suchici și Marius Ungureanu.
Daciana Ungureanu este expert la Școala Populară de Artă „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu. Locuiește și își desfășoară activitatea la Novaci.
Din punct de vedere artistic, se dezvoltă pe trei paliere:
    creația personală care constă în pictură pe ceramică și pânză,
    crearea de bijuterii, toate de inspirație tradițională;
    activitatea în cadrul Școlii Populare de Artă „Constantin Brâncuși“ Târgu Jiu, secția externă Novaci, unde conduce un grup de 36 de copii în direcția picturii și artei decorative; și pasiunea pentru etnografie, iar în acest sens deține o colecție de piese de port tradițional.
A absolvit în anul 1993 cursurile Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnice București, iar în anul 2011 a obținut licența în Pedagogia artelor plastice și decorative la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Expoziţia va rămâne deschisă la Galeriile „Cromatic“ în perioada 24 februarie – 10 martie 2021.

Intrarea este liberă, iar accesul este permis în grupuri de maximum 4 persoane, cu obligativitatea purtării măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata vizitei, în intervalul orar 09:00 – 16:00, de luni până vineri.
De asemenea, lucrările vor mai putea fi admirate și pe paginile facebook ale instituției: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/CJCPCTDj).