● GÂNDEȘTE-TE LA AFRICA ● GRĂDINA TNC ●


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Ioan Cuza 11, Craiova 200585, Romania

Despre

𝐌𝐈𝐑𝐄𝐋𝐀 𝐂𝐈𝐎𝐀𝐁𝐀̆, 𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐨𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐚 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐞𝐢 𝐜𝐫𝐚𝐢𝐨𝐯𝐞𝐧𝐞, 𝐝𝐢𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐩𝐞 𝐬𝐜𝐞𝐧𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 „𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧 𝐒𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮”, 𝐢̂𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐆𝐀̂𝐍𝐃𝐄𝐒̦𝐓𝐄-𝐓𝐄 𝐋𝐀 𝐀𝐅𝐑𝐈𝐂𝐀

Spectacolul „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, în care doamna Mirela Cioabă joacă rolul principal, vorbește despre drama unei femei, despre secretele unei familii care ies, în sfârșit, la iveală.

 Marcantă personalitate a scenei craiovene, cu o disponibilitate artistică deosebită deopotrivă în registrul tragic dar și în cel comic, Mirela Cioabă este un simbol viu al spectacolelor pe care le-a onorat.
A fost 𝐴𝑟𝑎 din "Arca bunei speranţe" de I.D.Sârbu și 𝐼𝑓𝑖𝑔𝑒𝑛𝑖𝑎 din "Ifigenia în Taurida" de Goethe, în regia lui Aureliu Manea, iar din 1982 a strălucit pe scena Teatrului Național din Craiova, devenind de neuitat în roluri precum 𝑇𝑎𝑚𝑜𝑟𝑎 din "Titus Andronicus" de W. Shakespeare în regia lui Silviu Purcărete, 𝐶𝑎𝑠𝑎𝑛𝑑𝑟𝑎 din "Orestia" după Eschil, în regia aceluiași Silviu Purcărete, 𝑀𝑖𝑡̦𝑎 în "D’ale carnavalului" de I.L. Cragiale, în regia lui Mircea Cornişteanu, 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑠𝑘𝑎 din "Familia Tót" de Örkény István, în regia lui László Bocsárdi, 𝑀𝑎𝑑𝑎𝑚𝑎 𝐵𝑜𝑒𝑢𝑓 în "Rinocerii" de Eugène Ionesco în regia lui Robert Wilson etc.

 Spirit profund, Mirela Cioabă este autorul volumului 𝑺𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓𝒂̆𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒆𝒓𝒐𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒕𝒓𝒂𝒈𝒊𝒄 (Ed. Aius, 2011), fiind distinsă cu titlul de doctor în teatrologie pentru cercetarea în zona tragediei antice.

Autor de romane, scenarii de film și televiziune, 𝐆𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧 𝐃𝐫𝐲𝐥𝐚𝐧𝐝 este autorul textului acestei piese de teatru - a treia în palmaresul său - a cărei punere in scenă a avut loc în premieră în Franța, în 1984, sub bagheta regizorală a lui Jean-Pierre Granval.

𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐁𝐨𝐮𝐫𝐞𝐚𝐧𝐮 este actor, regizor, profesor de teatru la Departamentul de Arte al Universității din Craiova și conduce, din 2016, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. De-a lungul timpului a urmat o serie de stagii importante: în regie de teatru la Academia de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, în domeniul sociologiei culturii/teatru în Elveţia, la Conservatorul din Lausanne, un stagiu la Maison des Cultures du Monde şi la Théâtre de la Tempête, în Paris etc.
La Naționalul craiovean a semnat regia multor spectacole îndrăgite de public: "Gaițele" de Al. Kirițescu, "1, 2, 3… Bébé" de André Roussin, "Occident Express" de Matei Vișniec, "Înșir-te, mărgărite!" de Victor Eftimiu, "Miroase a pradă" de Michele Lowe, "TOC - TOC" de Laurent Baffie etc.

𝐆𝐀̂𝐍𝐃𝐄𝐒̦𝐓𝐄-𝐓𝐄 𝐋𝐀 𝐀𝐅𝐑𝐈𝐂𝐀
de Gordon Dryland
Regie: Alexandru Boureanu
Adaptare scenică text și mișcare scenică: Raluca Păun
Scenografie: Vanessa Beca
Asistență de regie: Nicolae Vicol și Cătălina Vînătoru
Cu: Mirela Cioabă - Societar de Onoare al Teatrului Național "Marin Sorescu", Nicolae Poghirc - Societar al Teatrului Național "Marin Sorescu", Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail, Raluca Păun.

 Biletele se pot achiziționa de la Agenția de bilete a teatrului și online: https://ebilet.tncms.ro/ebilet

 Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677.
Program agenție:
 joi, 2 septembrie // 11:00 - 21:00
 vineri, 3 septembrie // 11:00 - 21:00
sâmbătă, 4 septembrie // 15:00 - 21:00
duminică, 5 septembrie // 15:00 - 21:00
luni, 6 septembrie // 11:00 - 17:00
marți, 7 septembrie // 11:00 - 21:00
miercuri, 8 septembrie // 11:00 - 21:00
joi, 9 septembrie // 11:00 - 21:00
vineri, 10 septembrie // 11:00 - 21:00
sâmbătă, 11 septembrie // 15:00 - 21:00